Celebrul „experiment Philadelphia” din 1943 a fost o experienţă secretă efectuată de Marina SUA în 1943, cu scopul de a testa efectul unui câmp magnetic puternic asupra unei nave de suprafaţă. Conform unor mărturii, nava experimentală a dispărut de la docul din Philadelphia şi după câteva minute a apărut în alt doc, din Norfolk, Newport Mews, în regiunea Portsmouth. Ulterior, nava a dispărut din Norfolk şi s-a reîntors în portul Philadelphia, în numai câteva minute. Alți participanți la experiment, ca de exemplu, Al Bielek, susține că, în momentul experimentului din 1983, a sărit peste bordul navei Philadelphia care era „suspendată într-un nor uriaş”. În loc să aterizeze în ocean, în largul Philadelphiei, el s-a trezit într-o bază de cercetări din Long Island, New York. Era anul 1983. 40 de ani trecuseră instantaneu. Citiți mai multe despre experimentul Philadelphia AICI: Experimentul Philadelphia sau Miraj: cel mai celebru experiment de teleportare.
Cum a fost posibil acest eveniment? O călatorie în spaţiu şi timp? Ce s-a întâmpalt de fapt? Se pare că datorită generatorului de câmp electromagnetic – generatoarele (căci de fapt erau patru bobine conice), aflate la bordul distrugătorului, au ridicat frecvenţă de vibraţie a întregului ansamblu până la acea frecvenţă corespunzatoare spaţiului şi timpului unde au fost proiectaţi pentru câteva momente, circa 5 minute. Cele patru bobine acţionau, prin funcţionarea lor, asupra celor patru coordonate, primele trei asupra dimensiunilor spaţiale realizându-se deplasarea în spaţiu şi a patra bobină acţiona asupra dimensiunii temporale realizând deplasarea în timp. Funcţie de vibraţiile primelor trei se stabileşte locaţia spaţială, iar funcţie de vibraţia celei de a patra – temporală – se stabileşte locaţia temporală a universului respectiv.
Pionerii acestui experiment au fost de fapt, Tesla şi Edison (care au construit iniţial aparatura pentru desfăşurarea acestui experiment), dar care a fost finalizat de Einstein.