Mike Marcum – bărbatul care se pare că a reuşit în 1996 să creeze o „maşină a timpului”, dar apoi a dispărut misterios…


La începutul anului 1995, Mike „Madman” („Nebunul”) Marcum a încercat să construiască o mașină a timpului pe veranda casei sale din Stanberry, Missouri (SUA). A început să lucreze la un instrument numit „Jacob’s Ladder” („Scara lui Jacob”). Acesta reducea rezistența aerului între doi poli prin utilizarea unui laser modificat al unui CD. Rezultatul era un arc continuu; însă, când a pornit aparatul, a văzut ceva neobișnuit.

Mike a observat un semn de căldură, asemănător cu ceea ce ai vedea pe un trotuar fierbinte, doar că era în formă de vortex și era circular. Așa că a decis să testeze efectul aruncând un șurub de tablă prin vortex pentru a vedea ce se va întâmpla. Potrivit acestuia, a dispărut timp de o jumătate de secundă înainte de a reapărea la câțiva metri distanță o secundă mai târziu.

Pe atunci avea doar 21 de ani și era student la specializarea electricitate. În comparație cu prietenii săi, se poate spune că Marcum este destul de inteligent. Se pare că Marcum a încercat să construiască o mașină a timpului pentru că dorea să obțină numerele câștigătoare ale loteriei din viitor. Cu toate acestea, a avut o problemă, pentru că avea nevoie de mai multă putere pentru a face „maşina timpului” să funcționeze.

După alte câteva teste, laserul CD a luat foc. S-a gândit că dacă avea de gând să reconstruiască din nou mașina, ar putea la fel de bine să folosească transformatoare mai mari. Planul său inițial era să achiziționeze transformatoarele, dar acestea sunt destul de scumpe; aşa că a recurs la o alternativă. La centrala electrică locală erau 6 transformatoare vechi; de aceea, Marcum a furat 6 transformatoare de la stația de generare St. Joseph Light and Power din King City, Missouri.

În timp ce își testa experimentele, el a provocat o întrerupere în masă de electricitate în câteva blocuri în cartierul său. Câteva momente mai târziu, poliţia îl arestează pe tânăr, pentru furtul transformatoarelor. Era 29 ianuarie 1995.

După câteva luni de închisoare, Marcum a fost eliberat. Și apoi a fost invitatul lui Art Bell la „Coast to Coast Radio”. Acolo, el a povestit planurile sale de a construi o mașină a timpului. Însă promite că de-acum înainte o va face legal.

Marcum i-a spus lui Art că vrea să creeze un alt experiment, dar nu are nici bani, nici piese de schimb. În timpul interviului, și-a dat numărul de telefon și a primit apeluri non-stop timp de 3 zile. Emisiunea radio l-a ajutat foarte mult pe Marcum, deoarece mulți ascultători i-au oferit idei, bani și piese de schimb. Cu ajutorul donațiilor primite de la ascultători, următorul său proiect de mașină a timpului a fost unul şi mai mare decât cel anterior. În timp ce motorul original funcționa la nivelul a câtorva kilowați, de data aceasta a fost proiectat pentru 3 megawați. Şi el a vrut să testeze mașina timpului pe el însuși.

De asemenea, Marcum a instalat un câmp magnetic rotativ, similar cu cel pe care armata americană l-a folosit în Experimentul Philadelphia. El spunea că aceste câmpuri magnetice rotative sunt mai eficiente.

Art Bell l-a avut din nou invitat pe Mike Marcum, aproximativ 1 an mai târziu. Marcum susținea că experimenta o mașină a timpului mai sofisticată, suficient de mare pentru ca un om să poată intra în ea. Interviul din 1996 s-a încheiat cu Marcum susținând că este pe punctul de a genera cantitatea dorită de tensiune pentru a face ca mașina să funcţioneze. Când a fost întrebat ce va lua cu el, el a răspuns că doar telefonul mobil. La sfârșitul spectacolului, Mike a decis să-și dea adresa în loc de numărul de telefon.

În timpul celei de-a doua și ultimei apariții a lui Marcum la emisiunea lui Bell, în 1996, el spunea că se află la doar 30 de zile până la finalizarea mașinii timpului. Însă, Mike Marcum a dispărut în 1997 și nu a mai fost văzut de atunci niciodată. La scurt timp după ce Marcum a dispărut, un ascultător de la emisiunea lui Art Bell a vorbit despre o poveste ciudată pe care o găsise: în anii 1930, poliția a găsit un bărbat mort pe o plajă din California. A murit zdrobit într-un tub metalic ciudat, bărbatul era de nerecunoscut și un dispozitiv misterios a fost găsit în apropierea corpului său. Apelantul a spus că dispozitivul arăta ca un telefon mobil…

A făcut Marcum o călătorie a timpului până în anii ’30? El chiar a reuşit în demersul său?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock