Un alchimist francez contemporan a obţinut o substanţă misterioasă: oamenii de ştiinţă care au analizat-o, n-au putut preciza din ce elemente chimice era formată!

 • 197
 •  
 •  
 •  
  197
  Shares

Francois A. Barbault a fost cel mai important alchimist contemporan. În 1967, el a publicat o metodă de obținere a elixirului tinereții. Acestui studiu, Barbault i-a consacrat 20 de ani de muncă. Alchimistul a început prin a studia “cerul astrologic”, perioada favorabilă pentru prelevarea “materiei prime”. Apoi a studiat care este rolul femeii sau mai precis al componentei feminine în opera alchimică.

După aceste preliminarii și-a fixat ziua pentru începerea lucrului. Această zi, spunea el, diferă de la un alchimist la altul în funcție de caracteristicile astrologice ale ființei alchimistului. În cazul lui a fost o zi de 3 august când Saturn şi Pluto era în conjuncţie, în zodia Leului.

Inspirându-se din gravurile unei străvechi lucrări alchimice care nu era însoțită de niciun comentariu scris, carte numită “Mutus Liber” (“Cartea Mată”), el a strâns cu ajutorul unor cearceafuri picăturile de rouă căzute pe firele de iarbă, în diminețile zilelor din Zodia Berbecului și Taurului.

După 20 de ani de prelucrări laborioase la care a fost supusă această materie primă, Barbault a obţinut un elixir cu o greutate egală cu cea a materiei prime avută la dispoziție cu 20 de ani în urmă: 1800 g, greutate care s-a menținut constantă de-a lungul transformărilor.

Un alt fenomen curios: deși a vărsat pudră de aur în preparatul său, analiza spectrală făcută preparatului într-un laborator de specialitate nu a pus în evidență nicio urmă de aur. “Trebuie să admitem că în esența sa aurul nu apare sub forma pe care o știm și nu devine vizibil conform legilor opticii”, afirmă Barbault.

Preparatul obținut de Barbault este un lichid straniu, ce a fost studiat cu multă atenție de oamenii de știință. Aceștia au ajuns la fantasticul rezultat că “elixirul tinereții” e un compus chimic ce prezintă niște legături chimice stabile, care nu există ca atare, în mod normal, în lumea fizică. Mai mult decât atât, substanța în sine nu a putut fi descompusă și cercetată, neputându-se preciza din ce elemente era formată. Ca și cum ar fi fost alcătuită din atomi ai unui element care nu există în Tabelul periodic!

În plus, elixirul avea cu siguranță calități terapeutice verificate, prin administrarea sa în boli foarte grave, în care ar fi produs vindecări miraculoase.


 • 197
 •  
 •  
 •  
  197
  Shares