O creatură misterioasă şi înfiorătoare – „Grinning Man / Omul care rânjeşte” – pe care unii martori pretind că au văzut-o


„Grinning Man” / „Omul care rânjeşte” (în limba engleză) este un nume dat unei creaturi misterioase care a fost raportată în diferite zone în ultimul secol. El apare de obicei în timpul observărilor OZN-urilor. Se crede că este fie un extraterestru, fie un alt tip de creatură necunoscută.

El este foarte înfiorător și toate relatările martorilor îl descriu ca fiind foarte ciudat. Toți cei care l-au văzut nu îl vor uita niciodată. Nimeni nu știe dacă există un singur „Grinning Man” sau mai mulţi, ori dacă totul este doar o legendă urbană.

O relatare despre „Grinning Man” este cea din octombrie 1966. Doi băieți din New Jersey mergeau pe stradă, iar când au ajuns la un colț de stradă, unul dintre băieți, James Yanchitis, a putut vedea o siluetă ciudată stând lângă un gard. I-a dat un ghiont prietenului său, Marvin Munoz, care şi el a observat creatura. Amândoi l-au descris pe bărbatul misterios ca fiind „un om cu adevărat mare, cu rânjet”.

John A. Keel, un cunoscut investigator paranormal și autor al cărții „Profeţiile omului-molie”, i-a vizitat pe băieți câteva zile mai târziu pentru a discuta despre incidentul lor. A intervievat fiecare băiat separat și amândoi au spus exact aceeași poveste. Bărbatul bizar, susțineau ei, avea circa 2 metri înălțime și era îmbrăcat într-un costum verde. Costumul părea chiar să strălucească în luminile străzilor. Avea o centură neagră în jurul taliei lui. Niciun băiat nu a observat că barbatul ar fi avut păr, nas sau urechi, ci doar doi ochi şi un rânjet foarte mare.

Au existat şi alte rapoarte similare despre acest bărbat ciudat. În noiembrie 1966, Woodrow Derenberger conducea acasă camionul său, când a avut parte de un incident. Din senin, un vehicul a venit în spatele lui și a trecut repede pe lângă el. După ce a trecut pe lângă el, vehiculul a încetinit și s-a oprit, blocând drumul. Martorul a observat că era cel mai ciudat vehicul pe care l-a văzut vreodată și l-a descris ca arătând ca o „lampă în formă de horn cu kerosen”. Se pare că ardea la fiecare capăt, iar capetele erau înguste. Vehiculul avea o umflătură mare în centru. Dintr-o dată, un bărbat ciudat și înalt a ieșit afară. El a fost descris ca fiind „foarte înalt și bronzat”. Derenberger a susținut că bărbatul avea o ținută verde strălucitoare, asemănătoare cu ceea ce au observat băieții de mai sus. „Hrinning Man” a comunicat telepatic cu Derenberger și i-a pus întrebări ciudate despre observările de OZN-uri din zonă. Entitatea apoi, telepatic, a dezvăluit că numele său este „Indrid Cold”.

Este aceasta doar o legendă urbană?


Lasă un comentariu