Legendele chineze ne vorbesc de „Li, cârjă de fier”, unul dintre cei „8 Nemuritori” taoişti, care „putea să zboare, să fie invizibil, să-şi schimbe forma şi să vindece oameni”! Era semizeu?


Li Tieguai, cunoscut și sub numele de „Li, cârjă de fier”, este unul dintre cei 8 nemuritori venerați în legendele taoiste. Înfățișat ca un cerșetor cu o cârjă și o tărtăcuță, imaginile sale simbolizează o legătură profundă atât cu oamenii de rând, cât și cu tărâmul spiritual. În tradiția taoistă, unde el deține un loc distins printre cei 8 Nemuritori, personajul lui Li Tieguai transcende noțiunile convenționale de frumusețe și putere.  Astfel, Li Tieguai este în mod obișnuit descris ca o figură urâtă, dezordonată, cu o față necurată, o barbă zbârcită și o ținută zdrențuroasă. El are o cârjă de fier, care servește drept suport pentru piciorul său afectat.

Potrivit legendei, forma fizică inițială a lui Li Tieguai a suferit distrugeri, obligându-l să-și transfere spiritul în corpul unui cerșetor care a murit în timpul meditației. În consecință, noua sa formă corporală purta deformări, iar cârja de fier semnifica un simbol al rezistenței și adaptabilității sale remarcabile.

Pe lângă cârjă, Li Tieguai este portretizat purtând o tărtăcuță, care se presupune că ar fi putut conține un elixir ce putea vindeca orice boală. Ochii săi transmit un amestec unic de înţelepciune și inteligență răutăcioasă. El are un păr lung și neîngrijit, în timp ce hainele sale urâte abia îi ascund fizicul său slăbănog. În ciuda faptului că pare fragil pentru că se sprijină pe emblematica sa cârjă de fier, Li Tieguai emană o forță interioară remarcabilă.

Unele narațiuni îl înfățișează ca pe un discipol al lui Lao Tzu, implicând o descendență în tărâmul nemuririi. Alternativ, alte povești îl descriu ca pe un savant bogat care și-a părăsit familia și bogăția în căutarea iluminării spirituale. În majoritatea legendelor, Li Tieguai apare ca un orfan, lipsit de orice legături familiale cunoscute. Cu toate acestea, se face o asociere semnificativă cu ceilalți 7 nemuritori, formând ceea ce poate fi considerată familia sa spirituală. Celalţi 7 sunt: Zhongli Quan, Zhang Guolao, Lu Dongbin, Cao Guojiu, Han Xiangzi, Lan Caihe și He Xiangu.

Conform legendelor, ca ființă nemuritoare, Li Tieguai deține o multitudine de abilități supranaturale care îl deosebesc de oamenii obişnuiţi. Puterile sale includ: zborul, invizibilitatea, schimbarea formei și darul extraordinar de a vindeca. În tărtăcuța sa mistică, se crede că se află un elixir magic, care posedă capacitatea de neegalat de a vindeca orice boală. În ciuda handicapului său fizic, Li Tieguai nu este doar o figură pasivă; el este portretizat ca un artist competent, depășind limitările existenței muritoare.

Depășind granițele tărâmului fizic, Li Tieguai a stăpânit proiecția astrală, permițându-i să traverseze distanțe mari într-o clipă. Cârja lui de fier, mai mult decât un simplu suport, se transformă într-un instrument magic cu capacitatea de a se transforma în diverse obiecte și de a-l transporta în tărâmuri alternative.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO