Piramidele egiptene erau folosite ca rezervoare de apă?


piramida25Deşi este acceptată ideea că piramidele sunt mormint ale faraonilor, există multe alte teorii despre utilitatea megaconstrucţiilor. S-a spus că piramidele sunt observatoare strategice sau astronomice, echipamente de marcare a nivelului apei Nilului în perioadele de inundaţii, grânare sau platforme de aterizare pentru navele extraterestre. Volgin, un cercetător, şi-a susţinut inedita teorie pe câteva concluzii logice şi sugerează că totul va părea simplu dacă vom privi piramidele ca pe nişte rezervoare imense de apă.

Teritoriul Egiptului este compus şi în prezent în proporţie de 96% din deşert, iar viaţa egiptenilor depinde de apa Nilului. Fluviul inundă malurile de două ori pe an, transformând fiecare petic udat într-o zonă fertilă. Problema egiptenilor antici era că vecinii lor de la sud, etiopienii, dependenţi la rândul lor de Nil, s-au hotărât să devieze traseul fluviului, lăsând Egiptul să moară de sete şi foame. Astfel a apărut soluţia rezervoarelor imense, a căror construcţie a durat vreo 30 de ani şi a costat enorm. Citând date provenite din fotografii aeriene, Volgin a tras concluzia că feţele piramidei lui Keops sunt concave, cam de un metru adâncime, şi erau acoperite cu plachete şlefuite de calcar. Inginerul a calculat că plăcile de calcar produceau o încălzire în interiorul piramidei de peste 1.000 de grade Celsius. Această temperatură ducea la apariţia apei din pânza freatică, existentă în malul vestic al Nilului, şi la eliberarea ei în afară. Malul este, în mod normal, udat de apa care curge spre nord, întrucât Pământul se învârteşte de la vest la est, extinzându-se, astfel, suprafaţa de infiltrare a apei. Aşa apare „Nilul subteran”.

Din cauza căldurii mari din piramide, presiunea interioară o depăşea pe cea a atmosferei, făcând ca apa din subsol să fie „suptă” în rezervoare. Tot Volgin spune că sarcofagul găsit în „camera regelui” este o valvă care deschidea şi închidea podeaua către rezervor, generând o pulsaţie de presiune care provoca funcţionarea uzinei. Dacă ideea ucraineanului va convinge pe cineva sau dacă se va dovedi chiar corectă, rămâne de văzut. Oricum, este de apreciat imaginaţia extinsă ainginerului arheolog.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO