Ce obiect misterios acoperit cu puf a căzut în statul Massachussets din SUA?


Pe 13 august 1819 la Amherst, în statul Massachussets (SUA) a fost descoperit un obiect misterios acoperit cu puf. Obiectul era alcătuit dintr-o substanță pulpoasă, de culoare galbenă, care, atunci când era secționată venind în contact cu aerul, devenea de culoare roșu-aprins.

Cercetătorul care a analizat acest obiect, profesorul Esward Hitcheoch, descria în raportul său și împrejurările în care l-a descoperit. În seara zilei de 13 august, din curtea imobilului în care locuia profesorul s-a auzit un zgomot puternic și, pentru câteva momente, curtea a fost luminată intens. A doua zi, pe locul de unde se părea că provine strania lumină și zgomotul, a fost descoperit un obiect în formă de bol măsurând 15 cm diametru și 3 cm grosime, acoperit de un puf foarte fin, având consistența spumei de săpun și răspândind un miros puternic, aproape sufocant.

Expus la aer preț de câteva minute își pierdea culoarea galbenă și devenea roșu intens, absorbind cu rapiditate umiditatea din aer și lichefiindu-se.

Câțiva ani mai târziu, un obiect asemănător a căzut aproape în același loc! Invitat să-l examineze, Esward Hitcheoch a descoperit aceleași caracteristici ca și în cazul primului obiect. Verdictul a fost – o algă microscopică din familia algelor albastre, având aceeași aparență gelatinoasă.