Enigmatica „piramidă zburătoare” din India, de acum câteva mii de ani, putea lansa rachete nucleare?


Ramayana este o epopee antică, scrisă în sanscrită de către poetul Valmiki. Reprezintă totodată o carte importantă a hinduismului. Ramayana conține 24.000 de versuri, lucru care o face să fie cel mai lung poem din Antichitate, și povestește despre călătoriile divinului prinț Rama, a cărui soție, Sita, este răpită de către demonul Ravana. Se pare că versiunea cunoscută astăzi a fost scrisă în perioada 500 – 100 î.Hr., în hindi arhaică. Este cea de-a doua mare epopee a Indiei antice după Mahabharata și datează din secolul IV î.Hr.

Aşadar, precum spuneam mai sus, Sita a fost răpită de uriaşul demon Ravana şi dusă pe insula Lanka – amintind de motivul războiului troian. Cu ajutorul regelui maimuţelor (şi mult sprijin tehnologic), Rama reuşeşte să-şi ia soţia înapoi.

Este descris cu detalii minuţioase un vehicul fermecat, care se ridică în aer. Se asemăna cu o piramidă zburătoare şi decola vertical. Avea înălţimea unei clădiri cu trei etaje şi zbura din Lanka (Sri Lanka sau Ceylon) până în India. Prin urmare, maşina zburătoare străbătea peste 3.200 km. În interiorul acestei piramide zburătoare, se afla o încăpere pentru mai mulţi pasageri şi existau, de asemenea, unele încăperi secrete.

Când s-a ridicat de la sol cu Rama şi Sita, a produs un zgomot infernal. Apare o descriere a felului în care maşina aceasta făcea munţii să tremure şi să se clatine, depărtându-se într-un zgomot de tunet, însă putea şi să dea foc clădirilor, câmpurilor şi pădurilor. Zgomotul imens, focul, clătinarea munţilor… toate aceste lucruri ne fac să ne gândim dacă nu cumva acea „piramidă zburătoare” avea rachete atomice la bord, care erau lansate.

Nu vă miraţi… bombele atomice au existat şi în vechime, nu e doar o invenţie a lumii moderne. De exemplu, în alt text antic indian, Mahabharata, sunt descise în mod clar efectele bombelor atomice:

Gurkha, zburând cu o vimana puternică şi rapidă / A aruncat un singur proiectil / încărcat cu puterea Universului / O coloană incandescentă de fum și flăcări / la fel de luminoasă ca zece mii de sori, / a crescut în toată splendoarea ei. / A fost o armă necunoscută, / Un fulger de fier, / Un mesager gigantic de moarte, /care a redus la cenușă / întreaga rasă Vrishnis și Andhakas. / Cadavrele au fost atât de arse, / încât erau de nerecunoscut. / Păsările s-au transformat în alb. / După câteva ore, toată mâncarea a fost infectată.

În 1992 cercetătorii au descoperit în Rajasthan (India) un strat de cenușă radioactivă, care acoperea o suprafață de aproximativ opt kilometri pătrați, 16 km vest de Jodhpur. Radiația este atât de intensă, încât încă contaminează zona şi în ziua de astăzi. Cercetătorii au descoperit de asemenea şi mai multe schelete împrăștiate în întreaga zonă, ca și cum un eveniment brusc a devastat oraşe întregi. Nivelul radiaţiilor descoperit în aceste aşezări era de 50 de ori mai mare decât cel de la Hiroshima și Nagasaki, devastate de 2 bombe atomice în 1945.

 


Lasă un comentariu