Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Horten Ho 229: avionul militar “invizibil” al lui Hitler

470

blankProbabil că aţi auzit de celebrul avion invizibil american F-117 Nighthawk. Proiectat la sfârşitul anilor 1970, testat în 1981 şi recunoscut de Armata americană abia în 1988, acest avion a fost fabricat cu scopul de a refrecta semnalul radar, astfel încât devine “invizibil” pentru aparatele radar.

Dar să nu credeţi că americanii sunt primii care s-ar fi gândit la acest gen de avion. Chiar naziştii l-au inventat, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. El se numea Horten Ho 229, fiind un prototip german de avion de vânătoare sau bombardier care trebuia să îndeplinească cele 3 de 1000: să care 1.000 de kg de bombe, pe o distanţă de 1.000 de kilometri, având o viteză de 1.000 km/h. Deşi Horten Ho 229 nu a fost proiectat ca un avion invizibil, totuşi elementele sale de design îi oferea o bună protecţie împotriva radarului. Acest avion de luptă revoluţionar a fost proiectat de fraţii Horten, sub îndrumarea lui Hermann Goring, mâna dreaptă a lui Hitler.

Dacă naziştii ar fi scos acest avion la începutul celui de-al doilea război mondial, soarta războiului cu siguranţă că ar fi fost alta.

blank

Orgoni Crystal