Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un cercetător bulgar crede că, în timpul celui de-al doilea război mondial, naziştii au construit o bază secretă în partea întunecată a Lunii


Întrucât în perioada aceasta celebrăm a 50-a aniversare a aselenizării umane, care a avut loc în iulie 1969, s-a declanşat o controversă despre misterele exploarării spaţiale a Lunii. Pe 20 iulie 1969, misiunea Apollo 11, compusă din astronauţii Neil Armstrong și pe Buzz Aldrin, a ajuns pe Lună. Faimoasele cuvinte ale lui Armstrong – „un pas mic pentru om, un salt gigantic pentru omenire” – au rămas pentru eternitate.

Dar, pe de altă parte, se ştie că Luna nu-şi arată către Pământ decât o singură faţă; celaltă parte nu poate fi văzută niciodată, de aceea ea se numeşte „partea întunecată a Lunii”. Ca și în cazul oricărui mister, au existat desigur un număr foarte mare de teorii conspiraţionale despre ceea ce se ascunde în partea întunecată a Lunii. Aceste teorii spun fie că civilizații extraterestre avansate au construit acolo baze ascunse de ochii curioși ai oamenilor, fie că una din super-puterile Pământului (americanii sau ruşii) au construit o bază secretă pe Lună.

Există, de asemenea, o serie de teorii care spun că naziștii sunt primii care au construit o bază pe Lună, mai precis în partea întunecată. Astfel, se spune că Adolf Hitler a reuşit să ajungă pe Lună încă din 1942. Cercetătorul bulgar Dr. Vladimir Terziski susține că are dovezi care să dovedească această teorie ciudată.

Terziski afirmă că, de îndată ce rachetele naziste sau navele spațiale au ajuns pe Lună, germanii au început să facă tuneluri. Până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, naziştii ar fi construit o întreagă bază de cercetare nazistă în partea întunecată a Lunii.