Cum a ajuns Olanda să devină „patria lalelelor”


Lalele sunt originare din Asia Centrală, şi nu din Olanda, aşa cum mulţi ar putea crede. De acolo au ajuns în Turcia, unde au fost şi botezate, numindu-se astfel datorită formei lor de turban. În Turcia, laleaua, care nouă ni se pare atât de olandeză, este floarea naţională şi reprezintă simbolul vieţii.

În anul 1560, trimisul austriac a adus laleaua de la Constantinopol la Viena, unde botanistul curţii imperiale – Charles de l’Ecluse (numit şi Clusius, 1526-1609) – a dezvoltat o pasiune pentru această floare. În anul 1593, când a ajuns ca profesor în Laiden (Olanda), a luat floarea cu el.

În secolul XVII, „mania lalelelor” a cuprins întreaga Europă, pornind din Olanda. Bulbii de lalea au devenit bunuri profitabile şi erau comercializaţi la preţuri foarte mari.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock