Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Unde sunt extratereştrii? De ce nu i-am văzut până acum? Patru explicaţii uluitoare…

895
blank
Foto: flickr.com (Commons Creative – free)

Pământul poate părea un loc minunat în acest Univers, pentru a susţine viaţa, dar el este practic un grăunte într-o cantitate imensă de nisip, căci peste 200 de miliarde de galaxii se găseşte în acest Cosmos. Şi gândiţi-vă că fiecare galaxie poate avea sute de miliarde de stele. Aşadar, n-ar fi exclus ca şi alte civilizaţii extraterestre să existe în tot acest vast Univers. Dar cum de nu am auzit de extratereştri până acum, cel puţin din punct de vedere teoretic? Această întrebare a devenit cunoscută sub numele de paradoxul Fermi. Numit după fizicianul italian-american Enrico Fermi, paradoxul descrie aparenta contradicție între potențialul vieții inteligente din Cosmos și faptul că nu i-am detectat încă pe extratereştri.

Alți oameni de știință precum Frank Drake au încercat să cuantifice probabilitatea statistică a vieții existente în altă parte a Universului. Luând în considerare factori cum ar fi numărul estimat de stele asemănătoare Soarelui, planete locuibile asemănătoare Pământului și gradul de apariţie a vieții care se dezvoltă în acele planete, ecuația Drake estimează că ar putea exista între 1.000 și 100.000.000 de civilizații extraterestre avansate numai în galaxia noastră, Calea Lactee.

Deci, unde sunt extratereştri? De ce nu-i vedem? Iată câteva explicații posibile.

Este nevoie de mul timp și spațiu

O explicație obișnuită a paradoxului Fermi este acela că durează mult timp pentru ca orice semnal descifrabil să călătorească prin Cosmos. De asemenea, este nevoie de timp (miliarde de ani cel puţin) pentru ca orice specie să devină suficient de avansată pentru comunicarea interstelară, călătoria spațială intergalactică și posibila colonizare. Este posibil ca semnalele lor să nu fi ajuns la noi. Având în vedere dimensiunea Universului și ritmul evoluției, este posibil să avem nevoie pur și simplu de răbdare.

Dificultăți tehnice: nu le putem citi semnalele

Majoritatea filmelor de la Hollywood îi înfăţişează în mod tradițional pe extratereştri ca fiind fiinţe destul de umane sau asemănându-se cu alte specii de pe Pământ. Cu toate acestea, nu avem niciun motiv să presupunem că viața din altă parte a Universului ar parcurge aceeași cale de evoluție ca a noastră. Nu există niciun motiv ca viața să arate așa cum o știm noi. A antropomorfiza ideea de ființe extraterestre este un eșec al inteligenței.

În timp ce organizațiile precum SETI s-au concentrat pe trimiterea și detectarea semnalelor radio, s-ar putea ca speciile extraterestre să fi adoptat o abordare tehnică complet diferită. Este posibil ca alte civilizații avansate să trimită semnale, dar nu avem tehnologia pentru a le detecta sau descifra, întrucât acestea sunt dincolo de înțelegerea noastră actuală despre fizică. Limbajul, matematica, realitățile, înțelegerile științifice și conștiința lor ar putea fi dincolo de orice ne putem imagina.

Şi contrariul ar putea fi valabil; orice specie care ne-a detectat semnalele până acum pur și simplu nu a fost în măsură să le recunoască sau să le descifreze ca provenind dintr-o altă civilizație.

Ei sunt deja aici

Una dintre ipotezele majore ale ideilor discutate până acum este aceea că toate civilizațiile avansate vor fi motivate să exploreze și să colonizeze Universul observabil. Tehnologiile extrem de avansate ar face ca fiinţele extraterestre să fie în stare să-şi “uploadeze” mintea în particule cuantice, care să existe în spațiu-timp. Astfel de entități extraterestre pot fi deja în jurul nostru, dar sunt imposibil de detectat.

Ipoteza Zoo

Susținătorii ipotezei Zoo sugerează că extratereștrii care sunt mai avansați decât noi, nu numai că ne observă de departe, dar ne-au închis într-un fel de „cușcă cerească”, lăsându-ne în afara limitelor de orice altă civilizație avansată. Ei pot face acest lucru pentru a permite dezvoltarea biologică și socială naturală a umanității.

Ipoteza Zoo susține că înțelegerea noastră despre Univers reprezintă o simplă iluzie creată de civilizațiile extraterestre care au capacitatea de a manipula materia și energia. Cu alte cuvinte, ceea ce considerăm o înțelegere obiectivă a Universului ar putea fi o iluzie subiectivă.

Orgoni Crystal