Este Iapetus, cel de-al treilea satelit al planetei Saturn, un avanpost pentru extratereştri? Cum explică NASA această protuberanţă uriaşă?


Iapetus este cel de-al treilea satelit natural al Saturn (în ordinea mărimii) şi al 11-lea din sistemul nostru solar, fiind descoperit de către astronomul italian Giovanni Domenico Cassini în 1671. Înaintea lui Iapetus sunt doi sateliţi ai lui Saturn, Titan şi Rhea.

Misiunea NASA Cassini din 2007 a dezvăluit câteva trăsături neobișnuite ale acestui satelit. Una dintre aceste caracteristici este o culme misterioasă ecuatorială, care atinge o înălțime de 20 km, o lungime de 1300 km și o lățime de 20 km. Acest vârf uriaș cuprinde mai mult de 75% din satelit.

Nu este clar cum s-a format această protuberanță uriașă, iar experții NASA au dificultăți în a explica de ce această culme urmează ecuatorul aproape perfect. Există cel puțin patru ipoteze curente, iar prima este că această creastă ar putea fi un material înghețat, care a curs sub suprafață și apoi s-a solidificat pe suprafața lui Iapetus.

Cea de-a doua ipoteză este că forma neobişnuită a fost creată aflându-se sub influența gravitațională a unui corp ceresc, cu o masă mai mare. A treia ipoteză spune că protuberanța de pe satelitul lui Saturn este rezultatul unei mişcări geologice convective vechi.

A patra ipoteză, preferată de către ufologi, este aceea că Iapetus nu este un satelit natural, ci o structură artificială construită de o rasă extraterestră şi care a devenit un avanpost spaţial extraterestru.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO