Un celebru astrofizician de la Harvard crede că o tehnologie extraterestră s-ar fi putut prăbuși în Oceanul Pacific


Un om de știință de top plănuiește o misiune pentru a găsi ceea ce el crede că ar fi o tehnologie extraterestră aflată pe fundul Oceanului Pacific. Controversatul astrofizician Avi Loeb crede că un obiect interstelar s-a prăbușit pe Pământ în anul 2014, având o formă de navă spațială.

În 13 aprilie 2022, scriam acest articol – Date recent declasificate arată că un obiect misterios din afara sistemului nostru solar a lovit Pământul în anul 2014 – în care arătam că noile date publicate de Comandamentul Spațial al SUA (USSC) au confirmat o întâlnire apropiată cu un vizitator interstelar, în anul 2014. S-a dovedit faptul că o minge de foc care s-a mişcat rapid şi care a explodat deasupra Papua Noua Guinee în urmă cu 8 ani, își are originea de fapt din afara sistemului nostru solar, potrivit USSC. Meteoritul, care a măsurat doar 0,45 metri diametru, a lovit atmosfera planetei noastre la o viteză de circa 200.000 km/h.

Însă, Prof. Loeb nu crede nimic din toate acestea. El susține că obiectul ar fi putut fi construit de extratereștri: „Descoperirea noastră a unui meteorit interstelar anunță o nouă frontieră în cercetare”, a scris astrofizicianul de la Harvard. „Întrebarea fundamentală este dacă vreun meteorit interstelar ar putea indica o compoziție care este fără ambiguitate de origine artificială. Poate că unele componente tehnologice ar supraviețui impactului”.

Prof. Loeb a petrecut zeci de ani studiind astronomia și, mai recent, studiază posibilitatea ca viața să existe dincolo de Pământ. Afirmațiile sale îndrăznețe fac frecvent titluri în mass-media internaţională, profesorul confruntându-se cu critici din partea colegilor săi, din cauza teoriilor sale extraterestre ciudate.

Lucrând cu un student la Harvard, prof. Loeb a fost, de fapt, cercetătorul care a identificat obiectul ca fiind unul interstelar, în urmă cu câțiva ani. Cei doi a scris o lucrare despre acest lucru, dar au primit instrucțiuni să nu o publice, deoarece au folosit date guvernamentale clasificate pentru cercetarea lor. După ce USSC a confirmat bănuiala lor pe 7 aprilie 2022, prof. Loeb solicită o expediție pentru a găsi orice urme au mai rămas din obiectul bizar.

Profesorul crede că o expediție de recuperare a resturilor obiectului ar putea fi realizată folosind magneți, pentru a explora regiunea de 10 kilometri pătrați din Oceanul Pacific, unde se crede că obiectul s-a prăbuşit. „Visul meu este să găsesc un echipament funcțional care să fie fabricat în afara Pământului”, a spus profesorul.

Celebrul astrofizician de la Harvard nu este străin de controverse. El a produs cercetări provocatoare despre găurile negre, radiațiile spațiale, Universul timpuriu și alte subiecte din domeniul său. În ultimul deceniu, profesorul s-a specializat pe un subiect mai controversat: posibilitatea ca Pământul să fi fost vizitat de extratereștri.

Prof. Loeb a susținut în repetate rânduri că Oumuamua – un obiect interstelar care a trecut prin sistemul solar în 2017 – a fost o tehnologie trimisă de extratereștri. Însă, Loeb le-a răspuns contestarilor săi: „Ce s-ar întâmpla dacă un om din peșteri ar vedea un telefon mobil? El a văzut pietre toată viața lui și ar fi crezut că acel telefon mobil este doar o piatră strălucitoare”. De aceea, astronomii au greşit crezând că Oumuamua este doar o cometă, pentru că ştiinţa s-a familiarizat doar cu acest obiect şi nu îndrăzneşte să emită şi alte teorii revoluţionare.

Prof. Loeb conduce „Proiectul Galileo”, care își propune să stabilească o rețea de telescoape avansate care va scana cerul pentru semne de viață extraterestră.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nypost.com


Lasă un comentariu