Extratereştrii avansaţi pot să-şi ia energia din găurile negre – spune un nou studiu ştiinţific fascinant!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Ideea de a căuta semne ale civilizațiilor extraterestre inteligente, prin găsirea unor dovezi ale tehnologiei lor – așa-numitele „tehnosemnături” – a fost explorată de mai multe ori de-a lungul anilor. Un nou studiu sugerează că am putea fi capabili să preluăm semnele revelatoare ale acestui proces de la ani-lumină distanță.

Unii oameni de știință au speculat că s-ar putea să putem vedea uriașe megastructuri extraterestre în spațiu – obiecte cu o mărime atât de mare, încât ar putea fi observate cu un telescop. Sfera Dyson – o structură teoretică construită pentru a cuprinde o întreagă stea – este o astfel de posibilitate. Dar acum oamenii de știință au venit cu un alt posibil indicator al tehnologiei extraterestre pe care am putea fi capabil să o detectăm de pe Pământ – valorificarea energiei din găurile negre.

Potrivit autorilor noului studiu, tehnologia capabilă să facă acest lucru poate lăsa urme chiar în afara orizontului de evenimente al găurii negre pe care l-am putea vedea de pe Pământ, dacă ne putem da seama ce să căutăm.

„Deocamdată, am pus bazele fizicii teoretice în această lucrare”, a spus co-autorul studiului, astrofizicianul Luca Comisso de la Universitatea Columbia. „Dar lucrez cu un coleg de-al meu pentru a aplica teoria şi în realitate, în căutarea de civilizații extraterestre, şi pentru a identifica ce fel de semnal ar trebui căutat”.

Acum 50 de ani, fizicianul Roger Penrose a prezentat ideea că există un mecanism viabil prin care o civilizație suficient de avansată ar putea genera energie dintr-o gaură neagră, profitând de energia sa de rotație. Cheia acestei idei se află în regiunea situată chiar în afara orizontului de evenimente al unei găuri negre, unde spațiul-timp devine „îndoit”. Potrivit lui Penrose, dacă un obiect este aruncat în regiunea în care aceste forțe sunt cele mai mari, acesta ar fi împărțit în două, jumătate fiind aruncat dincolo de orizontul evenimentelor, iar cealaltă jumătate fiind accelerată spre exterior cu aproximativ 21% mai multă energie decât avea iniţial.

Dacă un astfel de lucru este posibil și cineva din Univers a aflat cum s-o facă, asta ar putea fi dovada cea mai clară de până acum că nu suntem singuri în acest Cosmos.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO