„Specii inteligente au populat odată sistemul nostru solar şi Pământul” – crede un reputat om de ştiinţă


„Specii indigene anterioare, avansate tehnologic, ar fi putut apărea pe Pământul antic sau pe o altă planetă, cum ar fi Venus sau Marte”. Aceasta este concluzia unei lucrări realizate de dr. Jason T. Wright, profesor asociat în astronomie și astrofizică.

Publicată în ArXic, sub numele de „Specii indigene anterioare, avansate tehnologic”, lucrarea se bazează pe ideea lui Wright că o specie străveche a locuit pe Pământ și, eventual, pe una sau mai multe alte planete din sistemul nostru solar, cu miliarde de ani în urmă. Aceste specii ar fi putut să provină din afara sistemului solar, dar, de asemenea, există posibilitatea ca acestea să îşi aibă originea de pe Pământ. Deci, unde sunt acum? Și dacă au dispărut, unde sunt dovezile că au fost aici?

Wright arată în mod corect că fosilele, uneltele, locuinţele și alte artefacte convenționale n-ar fi putut să supraviețuiască miliarde de ani. Biodegenerarea, eroziunea, tectonica plăcilor și alte forțe le-ar fi putut distruge total. Dacă au supraviețuit, ele sunt îngropate mult mai adânc sub suprafața pe care oamenii au explorat-o până acum. Dacă nu, trebuie să căutăm noi forme de dovezi unde și cum trăia această specie indigenă străveche.

Când? În mod evident înainte de explozia Cambriană, de acum 541 milioane de ani, când a apărut viața animală pe Pământ, dar cât de mult înainte de acest lucru? Un eveniment masiv „a aprins” explozia Cambriană? Dacă da, ea a distrus, de asemenea, orice specie anterioară și a îngropat profund dovezile existenței lor? Wright speculează, de asemenea, că această specie potențial inteligentă ar fi putut trăi sub suprafața Pământului. Dacă este așa, vor fi necesare noi forme de radare subterane pentru a pătrunde suficient de adânc.

Wright sugerează că planetele Marte și Venus sunt, de asemenea, candidate pentru speciile străvechi inteligente care au pierit ca urmare a schimbărilor climatice severe de pe cele două planete. El propune utilizarea instrumentelor spațiale pe Pământ pentru a căuta raporturi izotopice nenaturale, elemente sintetice sau dovezi ale mineritului.

Dacă aceste specii străvechi au existat pe Marte, Venus sau într-unul din sateliţii lui Saturn sau Jupiter, ar putea fi nevoie ca roboții să sape suficient de adânc pentru a găsi „semnături tehnice” antice. Dar, mai întâi, trebuie să facem același lucru pe Pământ pentru a găsi dovezi despre speciile anterioare avansate tehnologic: de unde au provenit, de ce au dispărut și unde au plecat?


Lasă un comentariu