Un nou studiu ştiinţific ne spune să stăm liniştiţi: niciun asteroid gigant nu va cădea pe Pământ în următorii 1.000 de ani!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Este unul dintre cele mai terifiante scenarii apocaliptice imaginabile și ceva care s-a întâmplat de nenumărate ori de-a lungul istoriei planetei noastre: ciocnirea Terrei cu un gigant asteroid distrugător. Acum, totuși, un nou studiu condus de Oscar Fuentes-Munoz de la Universitatea din Colorado Boulder a minimizat semnificativ riscul ca un asteroid uriaș să lovească planeta noastră în curând.

Cercetarea a implicat utilizarea de noi metode pentru a prezice traiectoriile obiectelor periculoase din apropierea Pământului, timp de 1.000 de ani. Rezultatele sunt cu siguranță promițătoare: cel mai periculos candidat este un asteroid de 1,3 km, care are doar 0,00151% şanse de a trece mai aproape decât orbita Lunii în următoarele zece secole. În afară de acesta, următorul cel mai riscant asteroid este de 10 ori mai puțin probabil să facă acest lucru.

Desigur, acest studiu nu ia în considerare asteroizii pe care NASA nu i-a văzut: este întotdeauna posibil să existe un asteroid ucigaș pe care să nu-l detectăm încă. În plus, asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la dezvoltarea misiunilor spațiale capabile să devieze sau să distrugă un asteroid care sosește, dacă este nevoie.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock