Un obiect spaţial misterios, de origine necunoscută, se va prăbuşi pe 13 noiembrie 2015 în Oceanul Indian! Ar putea fi vorba de rămăşiţele unei nave spaţiale extraterestre sau de o rachetă nucleară neexplodată lansată de pe Terra în 2012!


deseu spatialWT1190F, acesta este numele pe care astronomii l-au dat unui obiect ceresc ciudat („deşeu spaţial”) care va „plonja” în Oceanul Indian pe 13 noiembrie 2015. Foarte interesant că „WTF” în limba engleză e acronimul unei expresii vulgare – „what the f*ck” – care, precum ştiţi, în limba română s-ar putea traduce cu „Ce naiba?”. Adică nici măcar oamenii de ştiinţă habar n-au ce reprezintă acest deşeu spaţial misterios, scrie site-ul scientificamerican.com.

WT1190F este un obiect spaţial „pierdut”, ce orbitează dincolo de Lună, ignorat și neidentificat, fiind zărit prin telescop la începutul lunii octombrie 2015. WT1190F a fost detectat de către Catalina Sky Survey, un program al Universităţii din Arizona, Tucson, ce are drept scop descoperirea cometelor şi asteroizilor care se află aproape de Pământ. Traiectoria obiectului a fost rapid calculată, după colectarea de observații suplimentare și descoperirea lui în arhivele de observaţie ale telescopului din 2012 și 2013.

WT1190F are o orbită eliptică extrem de mare, aceasta fiind de două ori distanța dintre Pământ şi Lună. Calculele arată că acesta va lovi Pământul la ora 06:20 UTC, scufundându-se în ocean la aproximativ 65 km mai sud de Sri Lanka.

Însă, există o mare problemă cu acest obiect ceresc misterios. Orbita sa este neobişnuită pentru un obiect atât de uşor, ce are doar 1-2 metri diametru. Iar „deşeurile spaţiale” nu au orbite ce depăşesc de două ori distanţa dintre Pământ şi Lună. Ele sunt, de obicei, resturi ale sateliţilor umani şi orbitează în apropierea Pământului. Aşadar, care ar putea fi sursa sa? Resturile unei nave spaţiale extraterestre? Sau poate resturile unei rachete nucleare ce a fost lansată în anii trecuţi dintr-o ţară către altă ţară, dar care, din cauza unor greşeli de traiectorie, a părăsit orbita Pământului? Iată un mister care nu se ştie dacă va fi elucidat vreodată…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO