Curând, oamenii ar putea să aibă puteri autovindecătoare enorme, ca supereroul Wolverine din benzile desenate Marvel!

  •  
  •  
  •  
  •  

Aţi auzit de Wolverine? Acesta este un supererou fictiv care apare în revistele de benzi desenate publicate de Marvel Comics. Wolverine este un mutant, posedând simțuri ascuțite de animal, capacități fizice mărite, gheare pornind de la os, care se retrag și o capacitate de vindecare permițându-i să își revină rapid după ce a fost rănit, după o boală sau intoxicație, făcându-l capabil să trăiască mai mult decât un om normal. Această capacitate de a se vindeca a permis desfășurarea programului supersoldat, arma 10 prin care au introdus aliajul de metal indestructibil, adamantium în schelet și în gheare fără să îl ucidă.

Însă, se pare că Wolverine nu va rămâne doar la stadiul de fantezie. Acum, cercetătorii de la Universitatea Harvard încep să descopere potențialul vindecării rapide, studiind diferitele moduri în care animale precum viermii, salamandrele și meduzele sunt capabile nu numai să-şi vindece rănile, ci și să regenereze părți întregi ale corpului lor.

În cazul viermilor, oamenii de știință au fost capabili să identifice ADN-ul specific responsabil cu activarea unei „gene de control principal”, denumită reacție de creștere timpurie (EGR / Early Growth Response), care este responsabilă pentru activarea și dezactivarea regenerării rapide. Prin scăderea activității acestei gene, cercetătorii au fost capabili să dezactiveze eficient capacitatea de regenerare.

De asemenea, se crede că oamenii poartă genele EGR; totuşi, acestea sunt conectate în mod diferit decât cele ale viermilor, ceea ce înseamnă că trebuie înţeles modul în care este posibilă regenerarea completă şi în cazul oamenilor. Dacă această trăsătură umană ar putea fi valorificată, obţinerea puterilor regenerabile ale lui Wolverine în lumea noastră ar putea deveni un lucru real.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): news.yahoo.com

  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner