Începi să îmbătrâneşti de la 27 de ani


tanaraAbilităţile mintale ale oamenilor dau în pârg la 22 de ani, doar ca să înceapă să se deterioreze cinci ani mai târziu, au descoperit cercetătorii americani. Vârsta de 27 de ani are un statut ingrat de multă vreme, fiind vârsta la care au murit mulţi muzicieni celebri, precum Jimi Hendrix, Jim Morrison sau Kurt Cobain.

“Rezultatele au fixat concluzia că unele aspecte ale declinului cognitiv legat de vârstă încep să apară, de regulă, la adulţi şcoliţi şi sănătoşi care au trecut de vârstele de 20 şi de 30 de ani”, explică prof. Timothy Salthouse, de la Universitatea din Virginia, SUA, care a studiat 2.000 de bărbaţi şi de femei timp de şapte ani pentru a fixa debutul îmbătrânirii creierului.

Subiecţii cercetării, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, au fost rugaţi să rezolve puzzle-uri vizuale, să-şi amintească cuvinte şi detalii de poveste şi să detecteze anumite tipare în litere şi simboluri. Teste de acest gen sunt folosite de regulă pentru diagnosticarea dizabilităţilor şi a declinului mintale, inclusiv a demenţei.

Echipa de la Universitatea din Virginia a observat că în 9 din 12 de astfel de teste vârsta medie la care oamenii au atins apogeul capacităţilor mintale este cea de 22 de ani. Şi că primul prag de vârstă la care creierul începe să obţină rezultate mai slabe este 27 de ani – în cadrul testelor ce pun sub lupă judecata, viteza de gândire şi vizualizarea spaţială. În plus, memoria dă semne de deteriorare începând cu vârsta medie de 37 de ani, iar alte teste au fixat rezultate şi mai slabe în acest sens odată cu atingerea pragului de 42 de ani. Pe de altă parte, studiul a descoperit că abilităţile umane bazate pe bagajul de cunoştinţe acumulate, analizate prin teste de vocabular şi de cultură generală, se dezvoltă până la vârsta de 60 de ani.

Prezentând rezultatele, Timothy Salthouse atrage atenţia că tratamentele pentru prevenirea sau inversarea afecţiunilor legate de vârstă ar trebui să înceapă de la o vârstă mai timpurie, mult înainte de pensionare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock