O boală misterioasă omoară oamenii în SUA! Boala e provocată de o bacterie care, în mod normal, nu atacă sistemul imunitar al oamenilor…


bacterie periculoasaUn total de 54 de persoane din Wisconsin (SUA) au fost până în prezent infectate cu un fel de bacterie misterioasă denumită Elizabethkingia, 15 dintre ei murind până în prezent, scrie site-ul sciencealert.com. Bacteria nu este cunoscută pentru a-i face pe oameni bolnavi la aceasta scală, iar experţii spun că acest lucru este fără precedent, până în prezent nimeni necunoscând numărul celor infectaţi.

„Faptul că s-au văzut mai mult de patru cazuri de îmbolnăvire înseamnă că este un focar mare”, a declarat Michael Bell, director adjunct al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC). Săptămâna trecută, Departamentul Sănătăţii din Wisconsin a raportat 4 cazuri noi de tulpină bacteriană Elizabethkingia anophelis, anunțând că infecțiile au fost confirmate în 12 comitate din Wisconsin.

În cazul în care bacteria ajunge în sângele unei persoane, aceasta poate provoca febră, dificultăți de respirație, frisoane și infecția bacteriană a pielii, iar în cazurile cele mai grave poate cauza stări de sepsis, care pot fi mortale, în special la pacienții cu boli existente sau cu un sistem imunitar compromis. Cei mai mulți dintre pacienții care au murit de infecția cu Elizabethkingia au avut peste 65 de ani și toţi au avut probleme de sănătate înainte.

Aşadar, cum infectează bacteria Elizabethkingia? Ea este răspândită în mediul înconjurator, dar de obicei nu provocă boli la oameni. „În acest moment, sursa acestor infecții este necunoscută, iar departamentul sănătăţii lucrează pentru a a afla de unde provine focarul”, au declarat oficialităţile. Ei bănuiesc că ar fi vorba de apa de la robinet, dar, până în prezent, nu s-a găsit vreun semn de contaminare.

 


Lasă un comentariu