Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Oamenii de ştiinţă au descoperit locul unde am putea găsi extratereştri: în roiurile globulare de stele!


roi globularOamenii de ştiinţă cred că clusterele (aglomerările sau roiurile) globulare de stele ar putea fi un loc bun pentru a căuta civilizatii extraterestre, scrie site-ul Times of India.

În timp ce o misiune cu echipaj uman pe Marte este ceva care este probabil să fie realizabil în următoarele decenii, a trimite oameni dincolo de sistemul nostru solar va fi cu totul altă problemă. Chiar și la viteză apropiată de viteza luminii, exploratorilor viitori de pe Pământ le-ar lua ani pentru a ajunge la cel mai apropiat sistem solar, chiar zeci de ani pentru a ajunge la cea mai apropiată planetă locuibilă.

Există totuși unele zone ale spațiului cosmic, în care totul se întâmplă să fie situat foarte apropiat. Clusterele globulare de stele sunt regiuni extrem de dense de spațiu, în care pot exista până la un milion de stele într-o zonă de doar 100 de ani-lumină de la un capăt la altul.

„Un roi globular ar putea fi primul loc în care viaţa inteligentă ar putea fi identificată în galaxia noastră”, a declarat autorul unui studiu pe acest subiect, Rosanne Distefano, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică. „Noi numim acest lucru oportunitatea unui roi globular. Trimiterea unei misiuni între stelele dintr-un roi globular nu ar lua mai mult decât o ajungerea unei scrisori din SUA în Europa în secolul al 18-lea. Călătoria interstelară ar lua şi ea mai puțin timp. Sondele Voyager se află acum la peste 150 de miliarde de km de Pământ, sau la o zecime faţă de cea mai apropiată stea, dacă am trăi într-un roi globular.”

Cu siguranță, nu greu de imaginat o comunitate interstelară de civilizații extratestre, care apare într-o regiune a spațiului cosmic, unde comunicarea și călătoriile între lumi ar fi mult mai ușoare.


Lasă un comentariu