Astronomii vor afla într-o săptămână dacă o stea cu „megastructuri misterioase”, aflată la distanţă de 1480 de ani-lumină faţă de Pământ, ar putea fi leagănul unei civilizaţii extraterestre avansate! Abia aştept!


stea structura misterioasaÎn octombrie 2015, vă vorbeam în cadrul acestui articol (Telescopul spaţial Kepler a descoperit o mega-structură misterioasă într-o stea din galaxia noastră! Extratereştrii avansaţi au construit o tehnologie pentru a capta energia stelei?) despre descoperirea unei stele misterioase, CCI 8462852, aflată la 1480 de ani-lumină faţă de noi şi care prezintă în jurul ei o serie de structuri misterioase. Acestea întunecă steaua la intervale neregulate, cuprinse între 5 şi 80 de zile; nu poate fi vorba de mai multe obiecte cereşti naturale care înconjoară steaua, în formație strânsă, întrucât astrul nu este deloc unul tânăr. De asemenea, nu poate fi vorba nici de vreo planetă şi nici de rămăşiţele unei comete. Modelul luminii neobişnuite a stelei ar putea sugera o tehnologie avansată proiectată pentru a capta energie de la steaua respectivă. Ar putea fi vorba de civilizații extraterestre extrem de avansate, care au nevoie de mai multă energie pentru a-şi alimenta stilul lor de viaţă high-tech.

Ei bine, în acest articol vom vorbi tot despre acest subiect. De mai bine de o săptămână, Doug Vakoch si colegii săi de la SETI, au îndreptat Telescopul Allen din California către steaua enigmatică cu „megastructuri extraterestre”, în speranța de a găsi dovezi de prezenţă a vieţii extraterestre. „Încercăm să excludem ipoteza că acolo e vorba de un aspect inteligent”, a declarat Vakoch pentru „Business Insider”. Din moment ce astronomii au capacitatea de a analiza datele în timp real, este foarte probabil ca cercetătorii să afle săptămâna viitoare dacă e vorba de dovezi ale unei civilizații extraterestre.

„Presupunerea noastră este că acolo trebuie să fie o explicație naturală pentru fenomenul astronomic, iar dacă nu reuşim asta înseamnă că ar putea fi vorba de un lucru inteligent”, a declarat Vakoch. „Căutăm un semnal radio de la acea stea, dar există miliarde de canale diferite. Nu e ca şi cum am căuta un post TV din 400 sau 500 de canale existente”.

Eu chiar sunt foarte curios ce vor găsi astronomii. Vor descoperi semnalele radio „inteligente” care să arate că în sistemul stelei CCI 8462852 există extratereştrii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock