Alertă în America! O fisură gigantică a apărut în apropiere de mega-vulcanul de la Yellowstone! Dacă acesta ar erupe, toată omenirea ar intra într-o eră glaciară severă!


FISURA YELLOWSTONEO fisură gigantică în pământ a apărut brusc la poalele Munților Bighorn din Wyoming (SUA), în apropierea Parcului Naţional Yellowstone, scrie site-ul iflscience.com. Fisura este imensă, măsurând 685 de metri lungime și 45 de metri lățime. Această fisură gigantică bruscă nu ar trebui fi în mod normal să devină un motiv de îngrijorare, dar acest lanţ muntos se întâmplă să fie amplasat destul de aproape de Yellowstone, locul unde se află un supervulcan latent, adormit acum, dar care a demonstrat recent că dă semne de trezire. Cu toate acestea, deși fisura pare a fi amenințătoare, experţii spun că aceasta nu prevesteşte o mega-erupție la Yellowstone sau vreun alt dezastru.

Imensa crăpătură a apărut la începutul lui octombrie 2015, iar localnicii o numesc deja „tăietură”. Mișcările tectonice bruște în scoarța Pământului provoacă cutremure, care înlocuiesc cantități mari de material în perioade foarte scurte de timp, producând adesea fracturi mari la nivelul suprafeţei. În mod bizar, nicio activitate seismică nu a fost raportată în zonă, ceea ce înseamnă că acest „canion miniatură” a fost format prin alte mijloace.

Este posibil ca el să se fi format într-un mod similar cu modul în care sunt generate dolinele imense în întreaga lume. Aceste depresiuni enorme, care adesea formează extrem de rapid și fără niciun avertisment prealabil, apar atunci când stratul superficial al solului se prăbușește în jos, într-o cavitate creată de unul din mai multe procese, ca de exemplu, dizolvarea rocilor carbonatice de ploaia acidă sau de apele subterane.

P.S. Atunci când oamenii de ştiinţă ne liniştesc că nu se poate întâmpla vreun dezastru cu erupţia mega-vulcanului Yellowstone, tocmai atunci ar trebui să devenim mai neliniştiţi, pentru că nici măcar ei nu-şi pot da seama ce se va întâmpla în viitor. În ultimii ani, însă, au avut loc o serie de procese geologice bizare la Yellowstone, care arată că mega-vulcanul este gata să erupă în viitorul apropiat, iar apariţia acestei fisuri gigantice nu poate fi doar o coincidenţă.

Care ar fi consecinţele exploziei super-vulcanului ce se află sub Parcul Naţional Yellowstone din Wyoming (SUA), considerat cel mai mare vulcan din lume? Devastatoare: 2/3 din teritoriul SUA ar deveni toxic, de nelocuit, ca urmare a cenuşii vulcanice care s-ar răspândi pe întregul continent nord-american. O eventuală explozie la Yellowstone ar crea probleme nu doar în America, ci şi în întreaga lume; cenuşa imensă rezultată din explozia supervulcanului ar ajunge în atmosfera Pământului. Astfel, razele solare nu ar mai putea penetra pentru multă vreme stratul gros de cenuşă, şi, drept consecinţă, întreg Pământul ar intra într-o perioadă severă de răcire globală. Citiţi mai multe AICI: Supervulcanul de sub Yellowstone ar putea distruge un continent întreg! Dacă ar erupe mâine?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO