Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Cele mai celebre 9 mumii din lume


O mumie este un cadavru care a fost păstrat intenţionat sau accidental, prin mijloace chimice, cu ajutorul gheţii, a umidităţii reduse, sau a lipsei de aer. Mumii de oameni şi de animale au fost găsite de-a lungul lumii, ori că au fost intenţionat îmbălsămate, ori că au fost păstrate natural datorită condiţiilor neobişnuite. Există mumii de mii de ani păstrate în condiţii bune, de parcă persoana respectivă ar fi murit în urmă cu câteva zile.

Iată în continuare un top cu cele mai celebre mumii din lume.

1) Elmer McCurdy (1880-1911)

elmer

Elmer McCurdy a fost un gangster celebru împuşcat în Osage Hills, în Oklahoma. Cadavrul său a fost dus la o morgă din oraş; cum nimeni nu l-a revendicat, îngrijitorul de la morgă l-a îmbălsămat cu o substanţă pe bază de arsenic pentru a permite oamenilor să-l vadă. În următorii 60 de ani, cadavrul mumificat al lui Elmer a fost vândut muzeelor de ceară sau caselor bântuite vizitate.

Cadavrul gangsterului a fost până la urmă înmormântat pe data de 2 aprilie 1977.

2) V.I. Lenin (1870-1924)

lenin-imbalsamat

Celebrul lider comunist, creatorul Uniunii Sovietice, a supravieţuit în anul 1918 unui atac, dar a fost rănit grav, sănătatea sa fiind afectată pe termen lung. În mai 1922, el a suferit un prim atac cerebral din care nu şi-a mai revenit. În decembrie 1922, a suferit un al doilea atac, în urma căruia a rămas parţial paralizat, forţându-l să se retragă din viaţa politică. El a murit pe 21 ianuarie 1924, la vârsta de 55 de ani, iar trupul său a fost îmbălsămat la Mauzoleul Lenin din Moscova, unde poate fi văzut şi în ziua de astăzi.

3) Sf. Bernadette (1844-1879)

sf-bernadette

Pe numele ei adevărat, Maria-Bernada Sobirós,  această sfântă a fost canonizată de Biserica Catolică în anul 1933. Interesant e că trupul ei nu a fost mumificat prin procedeele tehnice obişnuite, şi a rămas aşa, neputrezit, până în ziua de azi. Trupul ei poate fi văzut în Capela Sf. Bernadette din Nevers (Franţa).

4) Juanita

juanita

Juanita sau Virgina de Gheaţă a fost descoperită pe 8 septembrie 1995 în Muntele Ampato din Peru. Ea avea vârsta de 12-14 ani, atunci când a fost sacrificată acum 500 de ani, de către un trib în onoarea zeului Ampato, care se credea că reţine avalanşele de zăpadă în schimbul jertfelor umane. Se spune că preşedintele Clinton ar fi spus la vederea mumiei: “Dacă aş fi fost un bărbat singur, aş fi vrut şi eu să mă transform în mumie. Pentru că ea e o mumie care arată tare bine!” Juanita poate fi văzută la Muzeul din Arequipa (Peru).

5) Mumia Otzi

mumia-otzi

În 1991, alpiniştii amatori aflaţi pe înălţimile de deasupra casei-castel a lui Reinhold Messner, Schloss Juval, au dat peste cadavrul unui bărbat, mumificat în mod natural, care se dezgheţa încet. În circul din presă care a urmat, mumia a primit porecla “Otzi,” după numele Alpilor Otztal unde a fost găsită. Corpul era intact şi în jurul lui erau împrăştiate obiectele sale, incluzând un arc şi săgeţi de lemn cu vârful de cremene într-o tolbă, un pumnal şi cel mai vechi topor cu capul de cupru găsit intact în Europa. Mumia poate fi vizitată la Muzeul de Arhelogie al Tirolului de Sud, din Bolzano, Italia.

6) Mumia Ginger

ginger

‘Ginger’ este numele dat unui trup prezervat în mod natural, care se pare că a murit în urmă cu 5.000 de ani. Unghiile sale sunt perfecte, la fel şi părul. El a fost găsit în Egipt, într-o zonă cu nisip cald şi uscat care a absorbit apa ce constituie 75% din greutatea corpului omenesc. Mumia poate fi văzută la British Museum.

7) Omul din Tollund

omul-din-tollund

Omul din Tollund este un cadavru mumificat în mod natural, ce a trăit în epoca de fier. El a fost descoperit în anul 1950 în Peninsula Jutland din Danemarca, iar autopsia făcută arată că bărbatul a murit din cauta spânzurării. Mumia poate fi văzută la Muzeul Silkeborg din Danemarca.

8 ) Rosalia Lombardo (1918-1920)

rosalia-lombardo

Rosalia Lombardo este o fetiţă italiancă născută în 1918 în Palermo, şi care a murit pe 6 decembrie 1920 de pneumonie. Tatăl Rosaliei a fost atât de îndurerat de moartea fetiţei, încât a obţinut aprobarea autorităţilor pentru ca trupul ei să fie îmbălsămat. Ea a fost una din ultimele cadavre acceptate în catacombele de la Palermo. Rosalia are corpul intact şi în prezent, uimindu-i pe legişti.  Controlul cu raze X a relevat că organele interne ale copilei sunt păstrate într-o stare excelentă. Dar, din păcate, nu se mai pot cunoaşte substanţele folosite pentru conservarea ei. Profesorul Alfredo Salafia, cel care a îmbălsămat-o pe Rosalia, a luat cu el în mormânt „formula magică” a nemuririi micuţului trup.

9) Tutankhamon (1341 î.Hr. – 1324 î.Hr.)

tutankhamun

Tutankhamon a fost un tânăr şi celebru faraon egiptean. La 7 ani a luat-o de soţie pe frumoasa Ankesenamon (“Ea trăieşte pentru Amon“), sora sa vitregă, iar, doi ani mai târziu, fratele său mai mare, Smenkhkare, moare, tronul revenindu-i lui. Numele oficial Tut-ankh-Amon (“Amon este cu desăvârşire viu“) era Nebkheperure (“Ra este stăpânul formelor“), numele Tutankhamon fiind unul foarte personal şi mai puţin important. Celebritatea postumă a lui Tutankhamon se datorează mormântului său din Valea Regilor de lângă Teba, descoperit în 1922 de britanicul Howard Carter, singurul mormânt al unui faraon care timp de 3.200 de ani a scăpat neprofanat şi nejefuit.


Lasă un comentariu