Misterioasa şi străvechea civilizaţie khemită de dinaintea Egiptului faraonic! O hartă secretă a unui călugăr armean dezvăluie o istorie necunoscută a omenirii…


civilizatia khemitaExistă o legendă sau tradiţie mai puţin cunoscută conform căreia înainte de civilizaţia antică a Egiptului, a existat alta înaintea ei, denumită civilizaţia Khemită. Această civilizaţie ar fi primit învăţături de la o altă civilizaţie (cea a Atlantidei), care a fost distrusă în jurul anului 9.500 î.Hr., poate din cauza celebrului potop al lui Noe. Astfel, ar putea exista o conexiune între civilizaţiile Atlantidei şi Khemitului.

A existat în Rusia la începutul secolului al XX-lea un mistic foarte cunoscut, cu numele de Gurdjieff, care a luat contact cu multe culturi ezoterice ale lumii. Despre misticul Gurdjieff şi una din învăţăturile sale, am vorbit în cadrul acestui articol din 2011: Învăţătura secretă a misticului Gurdjieff: oamenii, prizonierii arhanghelului Sakaki. În el vă relatam o poveste de-a lui Gurdjieff despre un înger rebel, Beelzebub, exilat pe planeta Marte.

Dar, să revenim la subiectul articolului nostru. Undeva prin anii 90, au fost scrise o serie de articole de către William Patrick Patterson pentru revista „Telos”, intitulate „Gurdjieff în Egipt”. În a doua sa carte, „Întâlniri cu oameni remarcabili”, Gurdjieff a spus că a văzut odată o hartă a Egiptului înainte de a fi acoperit în mare parte de nisip (aşa cum este astăzi), hartă aflată în posesia unui călugăr armean. Această hartă l-a determinat pe Gurdjieff să meargă în Egipt și să caute învățături despre originile omului în diferite şcoli antice. Patterson a fost fascinat de deplasările lui Gurdjieff în Egipt și a făcut investigații ample ale activității sale. Patterson era convins că Gurdjieff a văzut imaginea Sfinxului pe harta „Egiptului înainte de nisip” și a mers acolo pentru a investiga mai multe lucruri. Aceasta ar însemna că Sfinxul şi vechile piramide ar fi extrem de vechi, putând fi construite nu de faraoni, aşa cum ne învaţă istoria, ci de o altă civilizaţie şi mai veche.

Potrivit lui Patterson, Gurdjieff a spus că învățăturile sale proveneau de la un sistem complet de „creștinism ezoteric”, care îşi avea originea în Egiptul antic, cu multe mii de ani înainte de Iisus. De fapt, Gurdjieff a susţinut cu fermitate idee că sursa tuturor sistemelor ezoterice moderne îşi au originea în Egiptul dinainte de cel din timpul faraonilor, sprijinind astfel mitul existenţei civilizaţiei străvechi Khemite. Gurdjieff a menţionat în scrierile și discuțiile sale că a găsit inscripții pe zidurile Templului lui Horus din Edfu, ce se află în partea de sud a Egiptului, unde este menționat mitul Atlantidei.

Gurdjieff spune că în inscripţiile de la templul din Edfu se vorbeşte de un popor avansat („zei” în traducere), care ar fi venit de pe o insulă ce a fost distrusă de un potop şi care a adus înţelepciunea lor civilizaţiei Khemite. E posibil ca preoţii Khemiţi să le fi spus călătorilor greci fragmente despre străveche civilizaţie a Atlantidei, însă nu au făcut-o decât parţial, nedezvăluind tot.


Lasă un comentariu