Propaganda oficială internaţională a explodat: au fost descoperite undele gravitaţionale, la exact 100 de ani după ce ele au fost prezise de Einstein (sic!) Dar, s-ar putea ca gravitaţia nici măcar să nu existe!


unde gravitationaleMarea ştire de ieri o constituie bineînţeles confirmarea descoperirii undelor gravitaţionale de către oamenii de ştiinţă. Citez de pe mediafax.ro:

O echipă de cercetători americani a anunţat că este posibil să fi obţinut primele dovezi care să confirme teoria undelor gravitaţionale, aparţinând lui Albert Einstein, scrie Descoperă. Cercetători ai California Institute of Technology, Massachusetts Institute of Technology şi LIGO Scientific Collaboration susţin că au obţinut rezultate inedite în demersul lor de a descoperi undele gravitaţionale. „Descoperirea undelor gravitaţionale este, fără îndoială, un motiv de bucurie pentru cercetători; ar putea câştiga Premiul Nobel”, a declarat fizicianul Bruce Allen.

Undele gravitaţionale au fost într-adevăr detectate. Două găuri negre se ciocnesc ca produs al undelor gravitaţionale. ”Am detectat undele gravitaţionale. Am reuşit”, a anunţat la începutul conferinţei de presă David Reitze, directorul executiv al LIGO. Descoperirea confirmă ”exact” ceea ce Einstein a prezis în 1916 în legătură cu două gărui negre care se ciocnesc.

Echipa de cercetători a descoperit că cele două găuri negre au dimensiunea a aproximativ 30 de mase solare, situându-se la o depărtare de aproximativ 1,3 miliarde de ani lumină. Detectarea undelor gravitaţionale este o dovadă că pot exista găuri negre în sisteme binare. Fiecare gaură neagră a fost de aproximativ 150 de km în diametru. Fiecare conţinea 30 de mase solare şi era accelerată la aproximativ jumătate din viteza luminii când s-au ciocnit. „Este uluitor”, a adăugat Reitze.

„Undele gravitaţionale au o structură asemănătoare cu cea a luminii. Ele sunt un tip de radiaţii electromagnetice, doar că ondulaţiie lor sunt, de fapt, spaţiul şi timpul pe care le cunoaştem cu toţii. Putem face următoarea comparaţie: dacă punem în mişcare particule încărcate electric, obţinem lumină, dar, în momentul în care punem în mişcare mase întregi de materie, obţinem unde gravitaţionale”, a explicat astrofizicianul NASA, Ira Thorpe.

În urmă cu circa 100 de ani, Albert Einstein emite ipoteza conform căreia în Univers ar exista unde gravitaţionale, care îl străbat de la un capăt la celălalt. În anul 1916, Albert Einstein propunea, pentru prima dată, existenţa undelor gravitaţionale. Conform teoriei emise la acel moment de marele fizician, aceste unde s-ar afla în strânsă legătură cu o altă supoziţie enunţată de el, Teoria Relativităţii.

Comentariu Lovendal: Deci, să înţeleg că au fost detectate 2 găuri negre, situate la imensa distanţă de 1,3 miliarde de ani-lumină! Cred că nici nu vă puteţi închipui ce imensă e distanţa asta. Iar fiecare gaură neagră are „aproximativ 150 de km în diametru” (!) Uau… Ce instrumente ultrasofisticate au parte cercetătorii dacă sunt în stare să se „observe” găuri negre de 150 de km diametru, de la 1,3 miliarde de ani-lumină!? Ştiu că găurile negre nu pot fi observate direct, dar sunt curios cum au detectat cercetătorii diametrul şi masa lor de la o asemenea incredibilă distanţă. Eu doar mă întreb…

Ce sunt undele gravitaţionale?

Citim mai departe de pe agerpress.ro ce e cu aceste „unde gravitaţionale”:

Undele gravitaționale sunt fluctuații în curbura spațiu-timp care se propagă ca niște unde. Dacă ne plimbăm cu barca pe un lac liniștit, observăm cum la suprafața apei se formează unde, mici valuri, care ne însoțesc pe direcția de deplasare. Conform lui Albert Einstein, același lucru se întâmplă atunci când obiectele grele se deplasează prin spațiu-timp. În Teoria Generală a Relativității, Einstein explică faptul că spațiul nu este un vid, așa cum se credea, ci mai degrabă un material sau o țesătură cu patru dimensiuni ce poate fi trasă sau împinsă de obiectele cosmice care se deplasează prin ea. Aceste distorsiuni generate în spațiu-timp sunt adevărata cauză a atracției gravitaționale.

O modalitate foarte folosită de a explica acest lucru este de a întinde o membrană de cauciuc în aer, fixată pe niște stâlpi. Dacă plasăm un obiect greu, o bilă de popice, spre exemplu, pe această membrană, observăm că bila generează o adâncitură. Dacă apoi punem pe membrană și o bilă de biliard, mai ușoară, observăm cu aceasta va fi atrasă spre adâncitura formată de bila mai grea — și va „cădea” spre aceasta. Soarele generează același gen de distorsiune asupra continuului spațiu-timp, iar planeta noastră „cade” spre Soare, fiind susținută la distanța orbitală de adâncitura formată de propria sa greutate în textura cosmică.

Deși analogia cu membrana de cauciuc nu este chiar una exactă, ea ne poate ajuta să ne imaginăm cum funcționează relațiile gravitaționale dintre obiectele cosmice mari și ne arată să ne imaginăm spațiul cosmic, ca pe o „substanță dinamică”, nu ca pe un vid. Orice obiect care se mișcă prin această „substanță” spațiu-timp generează unde sau valuri în jurul său. Valurile create de corpurile mai puțin masive dispar relativ mai repede. Doar obiectele cosmice supermasive, așa cum sunt găurile negre sau stelele neutronice pot generea astfel de valuri suficient de puternice pentru a putea fi observate cu ajutorul sistemelor de detecție de pe Pământ.

Propaganda oficială s-a dezlănţuit, fără a analiza datele descoperite

Comentariu Lovendal: Ce-am observat e faptul că această ştire e publicată agresiv de toată mass-media oficială. Pe BBC News, pe Fox News, pe CNN, pe Reuters etc, găsim aceleaşi titluri: „Einstein a avut dreptate! Descoperire epocală!” Presa oficială pur şi simplu preia afirmaţiile unor oameni de ştiinţă, fără a fi trecute mai întâi prin filtrul unor specialişti şi analizate. Asta-i presă obiectivă sau propagandă? Citiţi titlurile din presa internaţională şi vedeţi vedea că îmi veţi acorda dreptate.

În plus, ea a fost anunţată la exact 100 de ani de la ipoteza lui Einstein privind existenţa „undelor gravitaţionale”. Deja toate aceste lucruri îmi creează puţină suspiciune. Tocmai la 100 de ani să fie făcută această descoperire… mi se pare prea tras de păr!

Parcă văd de-acum înainte că se va comenta: Einstein a avut dreptate! Teoria sa este valabilă! „Gravitaţia” este noul Dumnezeu al Universului. Datorită gravitaţiei, acest Univers s-a format… deci nu a fost nevoie de un Dumnezeu pentru a-l crea! Universul s-a născut din nimic, spontan, şi ca urmare a forţei gravitaţionale! Nu există Dumnezeu, există doar forţe naturale!

Cam asta va fi propaganda de-acum înainte. Dar, oare suntem atât de sigură că gravitaţia există? Sunt câţiva fizicieni străluciţi, îndrăzneţi, care pun la îndoială existenţa gravitaţiei. Iar unul din ei este un fizician foarte cunoscut, Erik Verlinde, deţinător al premiului Spinoza (premiul Nobel în variantă olandeză). Citez un articol de pe dailygalaxy.com din 2012, intitulat „Gravitaţia nu există. Este acest fenomen fundamental al Universului o iluzie?” Aşadar, să nu văd comentarii că eu aş fi spus că „gravitaţia nu există”!

Un profesor din Olanda crede că gravitaţia e o iluzie!

Ar putea fi gravitaţia și Big Bang-ul o iluzie? În ianuarie 2010, Erik Verlinde, profesor de renume mondial de fizică teoretică și teoria corzilor, a cauzat stupoare la nivel mondial, odată cu publicarea lucrării „Despre originea gravitaţiei și legile lui Newton”, în care el statuează faptul că „pentru mine gravitaţia nu există”. Dacă presupunerea sa se dovedește corectă, consecințele pentru înțelegerea noastră a Universului ar fi uluitoare.

Verlinde, care a primit premiul Spinoza (Premiul Nobel în variantă olandeză) de la Organizația Olandeză pentru Ştiinţă, este faimos pentru dezvoltarea acestei noi teorii, în care gravitația este o iluzie. „Cei mai mulți oameni, specialişti în fizică, cred că putem descrie gravitația perfect cu ajutorul teoriei relativității generale a lui Einstein. Dar, putem porni de la o formulare microscopică în care gravitaţia nu există, dar o putem căpăta. Aceasta se numește manifestare”, spune profesorul. Şi continuă: „Să luăm, de exemplu, conceptul de temperatură. În fiecare zi, noi o experimentăm, noi putem simți temperatura. Dar, dacă observăm moleculele microscopice, constatăm că nu există nicio noțiune de temperatură acolo. E ceva ce are de-a face cu proprietatea tuturor moleculelor împreună; e ceva ca energia medie pe moleculă.”

Noi nu ştim ce e materia întunecată şi energia întunecată, dar totuşi le băgăm în ecuaţiile Universului

Pentru a Verlinde, la fel stau lucrurile şi cu gravitația. Ea apare numai atunci când ați pus mai multe lucruri sunt puse împreună, la o scară microscopică și apoi, dintr-o dată, apar ecuațiile matematice. „Ca oameni de știință, vrem mai întâi să înțelegem natura Universului nostru. În acest sens, am observat lucruri profund enigmatice, cum ar fi fenomenele legate de materia întunecată. Noi vedem lucruri care se întâmplă şi nu le înțelegem. Trebuie să fie acolo, dar n-o observăm. De asemenea, există ceva acolo denumit „energie întunecată”. Și apoi există tot puzzle-ul cu începutul Universului. Şi-am realizat teoria „Big Bang”-ului”.

Verline crede că ideile sale vor pune în lumină nouă conceptele de „materie întunecată” și „energie întunecată” și de ce ele sunt importante în ceea ce privește gravitaţia. „Noi credem că înțelegem gravitația în cele mai multe situații, dar atunci când ne uităm la galaxii şi la clusterele de galaxii, vom vedea lucruri care se întâmplă şi nu le înțelegem folosind ecuațiile noastre familiare, cum ar fi ecuația gravitaţională a lui Newton sau chiar teoria generalizată a lui Einstein. Așa că trebuie să presupunem că există această formă misterioasă a materiei, pe care o numim materie întunecată, pe care nu o putem vedea. Energia întunecată este și mai ciudată, în sensul că nici măcar nu știm din ce constă. E ceva ce o punem în ecuațiile noastre, pentru a face ca lucrurile să meargă, dar există într-adevăr mare puzzle ce trebuie rezolvat: de ce este acolo si din ce e făcută. În prezent, nu am găsit într-adevăr ecuațiile potrivite pentru a o descrie. Trebuie să găsim o teorie mai bună a gravitației și să înțelegem ceea ce se întâmplă în Universul nostru”, spune profesorul.

Universul actual nu poate proveni din nimic!

De exemplu, teoria Big Bang-ului se bazează pe ideea că într-un anumit moment lucrurile au început să explodeze și să crească, lucru ce-a făcut ca Universul nostru să devină mai mare; Verlinde găsește această teorie ilogică: „E ilogic să credem că nu a existat nimic și apoi a explodat. Noi folosim concepte ca timpul și spațiul, dar nu înțelegem cu adevărat ce înseamnă acest lucru din punct de vedere microscopic. Big Bang-ul are de-a face cu înțelegerea noastră a ceea ce timpul ar trebui să fie și cred că vom avea o mai bună înțelegere a acestuia în viitor. Cred că ne vom da seama că ceea ce am crezut că ar fi fost Big Bang-ul, de fapt e vorba un alt fel de eveniment. Sau poate că n-ar trebui să credem că Universul a început într-adevăr în acest moment particular și că există un alt mod de a descrie acest lucru.”

Verlinde consideră că informațiile pe care le avem astăzi și ecuațiile din prezent le folosim pentru a descrie doar o foarte mică parte din ceea ce se întâmplă de fapt. „Dacă credeţi că ceva creşte, ca Universul nostru, atunci altceva ar trebui să devină mai mic. Cred că există ceva ce nu am descoperit și acest lucru ne va ajuta să descoperim originile Universului nostru. Pe scurt, Universul nostru provine din ceva, nu din nimic. Există ceva acolo și trebuie să găsim ecuațiile. E ceva ce are de-a face cu energia întunecată și cum este ea legată de materia întunecată. Dacă înțelegem ecuațiile pentru aceste componente ale Universului nostru, cred că vom avea o mai bună înțelegere a modului cum a început Universul. Cred că e vorba de interacțiunea dintre aceste forme de energie și materie”.

Un alt fizician pune la îndoială teoria gravitaţiei

Comentariu Lovendal: De asemenea, vă readuc aminte de un articol din 2014, Un profesor astrofizician pune la îndoială legea gravitaţiei: “Există o problemă foarte serioasă… noi nu avem teoria corectă a gravitaţiei”!, în care un specialist pune la îndoială teoria actuală a gravitaţiei. Citez din acel articol: “Galaxiile standard trebuie să conțină materie întunecată, dar galaxiile-satelit nu pot să conțină materie întunecată”, a declarat Pavel Kroupa, co-autor al studiului si profesor la Universitatea din Bonn, Germania. “Există o problemă foarte serioasă, iar repercusiunea ei ar fi aceea că noi nu părem a avea teoria corectă a gravitaţiei”.

Concluzie

Înainte de a crede necondiţionat ceea ce ne spune mass-media oficială, trebuie să fim cu mintea deschisă şi să punem la îndoială şi teoriile actuale ale fizicii privind Big Bang-ul şi gravitaţia. Vedeţi cum se îndoiesc unii fizicieni de teoriile actuale, ceea ce e bine pentru că doar prin îndoială putem avansa mai bine în ştiinţă. E absurd să spunem că noi cunoaştem în momentul actual toate legile Universului; nu ştim decât o mică parte din ele, iar până vom afla toate secretele Universului, vom avea o cale lungă de parcurs.


Lasă un comentariu