Oamenii de ştiinţă vor să camufleze Pământul cu ajutorul laserelor, pentru a ne apăra de extratereştrii ostili! Suntem deja ameninţaţi din exterior?


extraterestri laserExistă o șansă din ce în ce mai mare ca o invazie extraterestră reală să aibă loc în viitorul apropiat; de aceea, oamenii de știință lucrează în prezent la un mecanism de apărare bazat pe lasere, care ar acoperi activitatea planetei noastre de orice vizitatori nedoriţi.

O parte considerabilă a energiei care provine de la rasa umană este îndreptată spre descoperirea vieții extraterestre. Există un entuziasm pentru o astfel de realizare, însă e posibil să dăm peste nişte extratereştri nu foarte paşnici. Şi mai mult decât atât, în cazul unui contact cu extratereştrii, aceştia ar putea vedea planeta Pământ ca pe un loc extrem de valoros în resurse naturale. La urma urmei, noi oamenii, exploatăm Pământul, așa că de ce nu ar vrea şi ei să facă același lucru?

De aceea, în acest ultim caz nefericit (găsirea unei rase extraterestre războinice), oamenii de ştiinţă se pare că au găsit o soluţie: deghizarea planetei noastre cu ajutorul laserelor. Aşadar, cum ar funcţiona un asemenea lucru? Căutând planete din afara sistemului nostru solar, astronomii urmăresc în principal stele, care, în mod periodic, se „sting”. Perturbația în lumină indică faptul că un corp ceresc trece prin fața ei, adică o planetă, putându-se afla date cum ar fi orbita, dimensiunea sau distanţa planetei faţă de steaua ei. Apoi, cu ajutorul unor aparate sofisticate, se poate determina chiar compoziţia chimică a exoplanetei, putându-se căuta astfel semne ale vieţii inteligente. Dar, dacă extratereştrii ar folosi o tehnică similară în a descoperi viaţă în întreg Universul? Dacă astfel ne-ar descoperi pe noi?

De aceea, mai mulţi oameni de ştiinţă s-au gândit la o soluţie pentru a bloca toate semnalele. Astfel, un proiect inițiat de o echipă de la Universitatea Columbia are ca scop transmiterea unor raze laser puternice, de fiecare dată când Pământul trece în fața Soarelui, acoperind astfel perturbaţia luminozităţii Soarelui, oferindu-ne în cele din urmă invizibilitatea faţă de o specie extraterestră ostilă. S-a calculat că ar fi nevoie de un laser spaţial de 30 megawați, care să funcţioneze timp de 10 ore, în fiecare an, pentru a bloca complet semnalul planetei noastre, ori de câte ori se trece în fața Soarelui.

O altă posibilitate ar fi acela de a utiliza un sistem de lasere circulare, care ne-ar face „invizibili” pe toate lungimile de undă, dar care ar avea nevoie de aproximativ 250 MW putere. Acest sistem poate părea ca fiind cea mai bună alegere, dar totuşi, acesta s-ar putea să ne facă chiar mai vulnerabili, deoarece un dispozitiv total de camuflare ar oferi doar o protecție limitată, ceea ce înseamnă că semnele indirecte ale planetei noastre pot fi încă interceptate. Teoretic, acest lucru ar putea ridica suspiciuni, deoarece planeta noastră va fi percepută ca o anomalie spațială.

O altă modalitate mai sigură propusă de cercetători este deghizarea semnalelor atmosferice asociate cu activitatea biologică, cum ar fi oxigenul și vaporii de apă. Acest proces ar necesita doar 160 de KW de energie și ar face Pământul să arate ca o stâncă moartă în spațiu, un lucru aparent nedorit de extratereştri.

Indiferent de sistemul care ar putea fi pus în aplicare, aceasta nu înseamnă că extratereştrii n-ar putea dispune de tehnologie care să depășească imaginația noastră, pătrunzând astfel la noi, prin intermediul oricărui sistem de dehizare pe care l-am construi. Pe de altă parte, dacă noi dorim să facem acest lucru, oare extratereştrii nu au făcut-o deja? Aşa că degeaba vom căuta viaţă inteligentă pe alte planete din galaxia noastră…

Sursa: sciencealert.com

 


Lasă un comentariu