Secretele lui Eminescu, dezvăluite în urma unor întâlniri cu poetul din 1884! Eminescu avea o iubită necunoscută, o studentă blondă, pe care a iubit-o ani de zile şi i-a dedicat poezia „Pe lângă plopii fără soţ”…


Scriam recent – Secretele lui Eminescu, dezvăluite în urma unei întâlniri cu poetul din 1884! Fuma enorm de mult, bea cantităţi industriale de cafea, uita să mănânce zile la rând şi era tare dezordonat… – despre amintirile din anii 1930 ai unui colonel, care se întâlnise de mai multe ori faţă în faţă cu Eminescu, în anul 1884. Vă ofer acum încă o dezvăluire făcută de către colonel, extrem de puţin cunoscută în istoria literaturii române: faptul că Eminescu avea de câţiva ani o iubită secretă, şi aceasta nu era Veronica Micle! Vă ofer, din nou, câteva fragmente din amintirile colonelului despre Eminescu:

* Blondă era și iubita poetului. După câte mi-aduc aminte, ne-a spus că ședea prin mahalaua Lucaci, că era studentă la litere și că o cunoscuse de vreo 2-3 ani la cursul lui Maiorescu. Din scânteierea ochilor, i se putea citi pe fată că și acum îi dogorea sufletul dragostea asta, de care cu greu s-a despărțit. Ea a fost cea care l-a inspirat pe Eminescu în a crea poezia „Pe lângă plopii fără soț”.

Prin luna august 1884, Eminescu mărturiseşte:

* „Mi s-a măritat dulcineea de lângă plopii fără soţ”, fură primele cuvinte ale poetului. „Într-o duminică, când am plecat de-aici, am trecut pe strada ei. Se întorcea de la cununie. Speranțele mele zdrobite sub sfidătoarea ei privire!”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock