Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Undeva în spațiul extradimensional, există un sistem de sprijin pentru Pământ, conform teoriei „materiei întunecate”? Biblia ne vorbeşte de „Stâlpii Cerului”…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPământul are un efect gravitațional mai puternic decât ar trebui, pe baza masei sale. Măsurătorile masei Pământului ne spun că aceasta ar trebui să fie de aproximativ 5.974.000.000.000.000.000.000.000 (sau 597,4×10^25) de kg. Cu toate acestea, Pământul are de fapt aproximativ 5.974.110.203.000.000.000.000.000 de kg. La prima vedere, s-ar putea să nu pară o mare diferență. De fapt, este o diferență de aproximativ 0,005%. Deși acest lucru ar putea să nu pară prea mult la scara umană normală, este ceva semnificativ la scara Pământului. Şi, gândiţi-vă că aceasta este estimarea cea mai conservatoare; cantitatea de masă misterioasă a Pământului ar putea fi aproape dublă. Din calcule, reiese că s-ar putea să fie vorba de 54 milioane de km cubi de masă necunoscută. Nimeni nu știe ce este această masă suplimentară, unde se află exact, de ce nu o putem vedea sau de ce nu o putem măsura dincolo de efectele sale gravitaționale. Dar, desigur, există teorii.

Teoria principală este că ar putea exista un inel de materie întunecată în jurul ecuatorului Pământului, cu o grosime de aproximativ 191 de km și 70.000 de km în diametru. Materia întunecată este complet misterioasă, dar se estimează că reprezintă aproximativ 80% din materia din Univers. Nimeni nu știe exact ce este, dar se măsoară uitându-se la gravitația obiectelor cerești îndepărtate, cum ar fi galaxiile, apoi comparând-o cu cantitatea așteptată de gravitație pe baza măsurătorilor materiei vizibile. Pe scurt, galaxiile exercită o forță gravitațională mult mai mare decât ar trebui să o poată face pe baza materiei vizibile. Ceva în Univers care afectează gravitația este complet nevăzut și imperceptibil, de unde și numele de „materie întunecată”.

Un lucru interesant despre gravitație este capacitatea ei aparentă de a se „scurge” în alte dimensiuni spațiale – aceasta este în prezent teoria principală care explică de ce gravitația este mult mai slabă decât celelalte trei forțe ale naturii. Aceasta înseamnă că materia întunecată ar putea fi de fapt materie extradimensională. Un obiect dintr-a patra dimensiune ar afecta în continuare gravitația spațiului tridimensional. Dacă materia întunecată este cu adevărat o materie extradimensională și dacă aceasta este ceea ce se măsoară ca masă suplimentară, cum ar putea arăta această materie ciudată, din altă lume? Există construcții extradimensionale? Dacă da, entitățile care se află în dimensiunile dincolo de ale noastre, locuiesc acolo? Curios, dar se pare că Biblia ne poate oferi un răspuns.

Undeva în spațiul extradimensional, pare să existe un sistem de sprijin pentru Pământ. Biblia menționează stâlpii și fundațiile Pământului. Iată ce ne spune Iov 9:6: „El zguduie pământul din temelia lui, de i se clatină stâlpii”.De asemenea, se pare că stâlpii leagă Pământul și Cerul într-un fel. Iov 26:11 spune: „Stâlpii cerului se clatină şi se înspăimântă la ameninţarea Lui”.

Aici, acești stâlpi sunt denumiți „ai Cerului”, ceea ce înseamnă că par să existe ca şi construcţii spirituale / extradimensionale. Luând acest lucru împreună cu Iov 9:6, textul pare să indice că acești stâlpi își au originea în Cer și sunt conectați cumva cu Pământul. Cu toate acestea, există locuri în Biblie în care stâlpii sunt descrişi ca fiind „de pe Pământ”. 1 Samuel 2:8 spune: „El ridică din pulbere pe cel sărac, Ridică din gunoi pe cel lipsit, Ca să-i pună să şadă alături cu cei mari. Şi le dă de moştenire un scaun de domnie îmbrăcat cu slavă, Căci ai Domnului sunt stâlpii pământului Şi pe ei a aşezat El lumea”.

Se pare că răspunsul la locul în care începe un capăt al unui stâlp și unde se termină celălalt este o chestiune de perspectivă. Principala concluzie este că stâlpii nu sunt doar „ai Pământului”, nu sunt doar construcții tridimensionale încorporate undeva în Pământ. Ei sunt, de asemenea, „ai Cerului” – dacă acești stâlpi sunt extradimensionali, ar putea explica cum pot fi ai Pământului și, de asemenea, ai Cerului.

De asemenea, citim despre modul în care Dumnezeu poate folosi stâlpii spirituali pentru a-și îndeplini obiectivele în Exod 13:21: „Domnul mergea înaintea lor: ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua, şi noaptea. Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc, în timpul nopţii”.

Destul de interesant, am putea avea un alt indiciu al extradimensionalității în Exodul 14:24: „În straja dimineţii, Domnul, din stâlpul de foc şi de nor, S-a uitat spre tabăra egiptenilor şi a aruncat învălmăşeală în tabăra egiptenilor”. Textul ne spune că Domnul (la singular) i-a privit pe egipteni prin stâlpul de foc și nor (plural). Era Dumnezeu în stâlpul de foc sau era El în stâlpul de nor? Imaginează-ți un univers bidimensional numit „Tărâmul plat” locuit de ființe bidimensionale numite „Plaţii”. Dacă eu, ca ființă tridimensională, aș pune două degete în Tărâmul plat, plaţii ar vedea două cercuri aparent independente unul de celălalt. Aceste secțiuni bidimensionale ale degetelor mele ar părea ca entități complet separate dintr-o perspectivă bidimensională. Un plat s-ar putea întreba: „Care cerc este Tom – cel din dreapta sau cel din stânga?” În acest exercițiu de gândire, nici măcar nu sunt în două locuri deodată; același concept poate fi aplicat lui Dumnezeu și stâlpilor din Exodul 14:24.

De asemenea, putem afla mai multe analizând ce spune Biblia despre temelia Pământului. Pentru a dovedi ceva, Dumnezeu îi pune lui Iov o serie de întrebări în capitolul 38 din cartea lui Iov. Mai exact, Iov 38:4–7 se spune: „Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere. Cine i-a hotărât măsurile, ştii? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?”

Scopul acestor întrebări este să-i arate lui Iov că se întâmplă lucruri despre care el nu poate ști. Unde era Iov când Dumnezeu a pus temeliile Pământului? Iov nu se născuse încă; acesta a fost un moment complet necunoscut din perspectiva lui. Unde sunt fixate temeliile? După cum am văzut mai devreme, ele par a fi fixate în Cer, undeva în spațiul extradimensional. Dacă ar fi fost fixate doar pe Pământ undeva, întrebarea nu ar mai fi avut sens…

(Va urma)


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu