Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Povestea enigmatică a bărbatului care e posibil să fi venit dintr-o dimensiune paralelă… el a aterizat în aeroportul din Tokyo venind dintr-o ţară necunoscută, numită Taured!?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankDespre „omul necunoscut din Taured” am mai vorbit pe acest site. Povestea (sau legenda) este oarecum confuză, întrucât sunt oferite două date când ar fi avut loc acest eveniment: 1954 sau începutul anilor ’90.

Aşadar, ca să vă reamintesc, povestea sună aşa: în iulie 1954, la Aeroportul Haneda din Tokyo, în timpul verificărilor vamale, apare şi un bărbat de vârstă medie, caucazian, care s-a dat jos dintr-un avion ce venea din Europa. El a spus că se afla într-o călătorie de afaceri în Japonia. Până acum totul e normal, dar când oficialii i-au verificat bărbatului paşaportul, pe acesta scria „Taured”… o ţară inexistentă în lume!

Limba nativă a bărbatului se asemăna cu limba franceză; însă, el era capabil să vorbească şi limba japoneză, dar şi alte câteva limbi universale. În genţile sale s-au găsit bancnote din câteva ţări europene cunoscute, ceea ce îi confirma spusele sale că umbla mult prin lume în scopuri de afaceri. Ciudat era însă faptul că celelalte ţări europene erau recunoscute, numai Taured nu! Unde se afla acest teritoriu în Europa?

În continuarea poveştii, iarăşi avem mai multe versiuni. Într-una din ele, bărbatul a oferit paşaportul ofiţerului de securitate; deşi paşaportul părea autentic, ţara din care era emisă „Taured” era necunoscută, aşa că bărbatul a fost luat la întrebări. În altă versiune a poveştii, bărbatul îi spune ofiţerului că vine din Taured şi, pentru că oficialul de la poliţia de frontieră nu l-a crezut, el i-a arătat paşaportul.

blankCând oficialii l-au rugat pe bărbat să arate ţara pe hartă, el a indicat că era situată undeva între Spania şi Franţa, aceasta fiind o naţiune veche de cel puţin 1.000 de ani! E adevărat că între Spania şi Franţa există un mic stat, Andorra, însă bărbatul nu auzise de aşa ceva.

Turistului i s-au cerut mai multe documente, şi el a făcut-o: carte de identitate, permis de conducere, asigurare – toate emise de „Regatul Unit Taured”. Deşi ofiţerii de la securitatea japoneză i-au spus bărbatului că nu există ţara Taured, bărbatul insista contrariul. Şi avea şi acte cu care să dovedească!

Până la urmă, bărbatul a fost condus la un hotel din apropiere, pentru ca, între timp, să se facă investigaţii mai amănunţite. Şi, pentru ca bărbatul să nu fugă din hotel, doi poliţişti au fost puşi la uşa camerei sale. Dar, în dimineaţa următoare, când au intrat în camera sa, poliţiştii şi-au dat seama că bărbatul pur şi simplu dispăruse, deşi nu existau semne de evadare!

Dar, misterul şi mai mare este acesta: toate documentele care arătau că bărbatul era din Tuared au dispărut şi ele, deşi ele fuseseră reţinute de poliţia de frontieră japoneză.

Explicaţii pentru acest incident? Una dintre explicaţii este următoarea: bărbatul din Taured ar fi venit accidental dintr-o dimensiune paralelă, sosind pe aeroportul japonez Haneda. O altă explicaţie ar fi aceea că bărbatul ar fi venit din viitor, fiind astfel un călător în timp. Sau, toată povestea n-a fost decât o mare farsă. Dar atunci, de ce autorităţile japoneze n-au încercat niciodată s-o nege?

P.S. Imaginile din acest articol sunt doar cu titlu demonstrativ – nu sunt copii (fotografii) după paşaportul original din 1954.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal