Moartea enigmatică a unui mare muzician francez, Jean-Marie Leclair


Jean-Marie Leclair (1697 – 1764) a fost un violonist și compozitor francez baroc. Se consideră că a fondat școala franceză de vioară. Frații săi, mai puțin cunoscutul Jean-Marie Leclair cel tânăr (1703-1777), Pierre Leclair (1709-1784) și Jean-Benoît Leclair (1714-după 1759), au fost și ei muzicieni.

Leclair s-a născut la Lyon, dar a plecat să studieze dansul și vioara la Torino. În 1716, s-a căsătorit cu Marie-Rose Casthanie, o dansatoare, care a murit în jurul anului 1728. Leclair s-a întors la Paris în 1723, unde a compus cele mai multe din lucrările sale.

În 1730, Leclair s-a căsătorit pentru a doua oară. Noua lui soție a fost Louise Roussel. În 1758, după destrămarea celei de-a doua căsătorii, Leclair a cumpărat o casă mică într-un cartier parizian periculos din partea de nord a oraşului, lângă vechiul Templu. El a fost găsit mort, fiind înjunghiat, pe 23 octombrie 1764. Deși crima rămâne un mister, există posibilitatea ca fosta lui soție să se fi aflat în spatele ei. Motivul ei ar fi fost câștigul financiar, deși suspiciunea a căzut și asupra nepotului său, Guillaume-François Vial.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO