Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În ultimii ani din viaţă, Eminescu era obsedat de blonde – aflăm din spusele contemporanilor


Vorbeam în acest articol – De ce la înmormântarea sa, Eminescu avea capul învelit într-un bandaj negru? De ce marelui poet i s-a scos creierul după moarte? Totul găsim scris într-o revistă din 1899… – despre câteva amintiri legate de înmormântarea lui Eminescu, lucruri scrise în revista „Familia” nr.26 / 27 iunie 1899.

Tot în articolul din 1899, mai putem citi următoarele despre Eminescu:

Cam pe la anul 1888, Mihail Eminescu a stat in Giurgiu mai multă vreme. Cu ce rost, n-am putut afla. Dar adeseori, el urmărea o frumoasă blondă prin aleea din acel oraș.

Eminescu îndrăgostit de o blondă… Şi n-a fost singura. Într-un articol extrem de interesant scris de colonel Ionescu Dobrogeanu, în anul 1936, şi publicat în revista Revista Societăţii „Prietenii Istoriei Literare”, autorul ne povesteşte cum în tinereţe, împreună cu un coleg (Stăncescu), s-au întâlnit cu Eminescu în anul 1884, în casa din Bucureşti în care locuia. De acolo, putem afla, printre altele, că „Blondă era și iubita lui Eminescu. După câte mi-aduc aminte, ne-a spus că ședea prin mahalaua Lucaci, că era studentă la litere și că o cunoscuse de vreo 2-3 ani la cursul lui Maiorescu. Din scânteierea ochilor, i se putea citi pe faţă că și acum îi dogorea sufletul dragostea asta, de care cu greu s-a despărțit. Ea a fost cea care l-a inspirat pe Eminescu în a crea poezia „Pe lângă plopii fără soț”.” Citiţi mai multe în acest articol: Secretele lui Eminescu, dezvăluite în urma unor întâlniri cu poetul din 1884! Eminescu avea o iubită necunoscută, o studentă blondă, pe care a iubit-o ani de zile şi i-a dedicat poezia „Pe lângă plopii fără soţ”…