Aurelian Andreescu a fost poate cel mai cunoscut şi mai talentat cântăreţ de muzică uşoară din perioada comunismului. El a cântat nu doar pe scenă, dar şi în cele mai căutate restaurante de pe Litoral, precum şi în cele mai scumpe şi selecte baruri din Bucureşti. Din păcate, a murit de tânăr, în anul 1986, suferind de o afecţiune gravă a ficatului – ciroză.
După 1980, boala de ficat (o hepatită netratată când era mic), plus oboseala acumulată şi nopţile de cântat în baruri, încep să-şi spună cuvântul asupra sănătăţii artistului. De vină este şi băutura consumată la sfârşitul programului, după interpretare.
În 1985, artistul avusese o comă hepatică. El a fost tratat la Spitalul Militar din Bucureşti, iar medicul i-a recomandat să evite Litoralul, oboseala şi, implicit, expunerea la soare. În anul următor, adică în 1986, Aurelian Andreescu s-a dus la Eforie Nord.
În seara zilei de 22 iulie 1986, nişte „admiratori” l-au convins pe Aurelian Andreescu să bea nişte pahare de vin, care însă i-au fost fatale. A apucat să cânte două piese. La ultima piesă i s-a făcut rău şi a intrat în comă. A murit în aceeaşi seară la Spitalui Judeţean Constanţa. A fost înmormântat la cimitirul Ghencea din Bucureşti.
Astfel a pierit singura voce masculină pe care a avut-o vreodată cu adevărat muzica uşoară românească…