Cum a murit marele cântăreţ Aurelian Andreescu: nişte „admiratori” l-au convins să bea nişte pahare de vin în plus…


Aurelian Andreescu a fost poate cel mai cunoscut şi mai talentat cântăreţ de muzică uşoară din perioada comunismului. El a cântat nu doar pe scenă, dar şi în cele mai căutate restaurante de pe Litoral, precum şi în cele mai scumpe şi selecte baruri din Bucureşti. Din păcate, a murit de tânăr, în anul 1986, suferind de o afecţiune gravă a ficatului – ciroză.

După 1980, boala de ficat (o hepatită netratată când era mic), plus oboseala acumulată şi nopţile de cântat în baruri, încep să-şi spună cuvântul asupra sănătăţii artistului. De vină este şi băutura consumată la sfârşitul programului, după interpretare.

În 1985, artistul avusese o comă hepatică. El a fost tratat la Spitalul Militar din Bucureşti, iar medicul i-a recomandat să evite Litoralul, oboseala şi, implicit, expunerea la soare. În anul următor, adică în 1986, Aurelian Andreescu s-a dus la Eforie Nord.

În seara zilei de 22 iulie 1986, nişte „admiratori” l-au convins pe Aurelian Andreescu să bea nişte pahare de vin, care însă i-au fost fatale. A apucat să cânte două piese. La ultima piesă i s-a făcut rău şi a intrat în comă. A murit în aceeaşi seară la Spitalui Judeţean Constanţa. A fost înmormântat la cimitirul Ghencea din Bucureşti.

Astfel a pierit singura voce masculină pe care a avut-o vreodată cu adevărat muzica uşoară românească…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock