Pietrele de lavă blestemate din Hawaii – cum au adus ele nişte accidente ciudate în rândul unei familii americane


Istoria ne oferă o nesfârşită serie de persoane, obiecte, case, locuri etc. „blestemate”. Iar în acest articol vom vorbi despre nişte pietre de lavă din Hawaii care au părut a avea acest „dar” al blestemului.

În anul 1977, vicepreşedintele unei linii aeriene americane, împreună cu familia lui au strâns mai multe pietre de lavă de pe versanţii muntelui hawaiian Mauna Loa. Ajungând  acasă la Buffalo, New York, fiii săi de 12 şi de 14 ani, dar şi fiica sa de 7 ani au suferit o serie de accidente la sport, pe cât de grave pe atât de ciudate. Al treilea fiu, în vârstă de 11 ani, a avut – pe lângă diverse accidente – şi o criză de apendicită şi nu a putut fi salvat decât în ultimul moment.

În această situaţie, soţia sa şi-a amintit de avertismentul unui locuitor al insulei că pietrele de lavă sunt vrăjite şi că trebuie lăsate acolo unde sunt. Speriată de ciudata serie de accidente, familia a trimis unui prieten din Hawaii fragmentele respective rugându-l totodată să le împrăştie pe vulcan. Aşa s-a şi făcut.

După aceea, niciun alt rău nu s-a mai ţinut de capul celor doi fii mai tineri şi al fiicei. Mark cel de 14 ani a rămas însă în continuare cu sănătatea bântuită de ghinioane. În cele din urmă, el a mărturisit că a reţinut pe ascuns trei pietre de lavă. După ce şi acestea au fost returnate, s-a terminat şi cu coşmarul lui Mark.