Am avut un Nostradamus şi nu ne-am dat seama! Incredibila poezie-profeţie a lui Adrian Păunescu, în care acesta descrie perfect pandemia din anul 2020…


Despre Adrian Păunescu s-au spus foarte multe: că ar fi fost „ceauşist”, „comunist”, că ar fi scris poezii de odă pentru Ceauşescu etc. Probabil că multe din acuzaţii sunt adevărate, însă noi, ca oameni, ne-am obişnuit ca la un personaj controversat (cum a fost Păunescu) să vedem doar lucrurile rele, nu şi cele bune.

Poetul Adrian Păunescu a murit în anul 2010, dar nu se poate spune că nu a fost, uneori, un adevărat vizionar. Parcă a prevestit anul 2020, atunci când omenirea a fost cuprinsă de un virus periculos, mulţi dintre noi fiind obligaţi să stăm în case în unele perioade din acest an.

Iată, de exemplu, incredibila poezie pe care Păunescu a scris-o în urmă cu mulţi ani:

„Miroase-a carantină peste veac / Bolnavii sunt chemaţi să se supună / În încercarea ultimă, comună / Să li se spună: „nu mai aveţi leac”.

Murim aici şi nimeni nu ne-aude / Blocaţi între o yală şi-o fereastră / Şi ne e dor de oameni şi de rude / Şi ne e dor de însăşi viaţa noastră”.

Bolnavi, carantină, moarte – toate aceste cuvinte nu vă produc un declic? Nu cumva poetul ne descrie extrem de bine vremurile pe care le trăim acum? Nu-i aşa că ne e dor la toţi de viaţa noastră de dinainte de pandemie?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock