Extratereştrii din”Roswell-ul galez”

157

ozn10Una dintre cele mai mari enigme legate de “fenomenul OZN” refuza să rămână neelucidata, la 34 de ani de închiderea cazului, informează Daily Mail în ediţia sa electronică. Se spune că Guvernul ar fi ţinut secret evenimentul petrecut în 1974 în nordul Ţării Galilor, unde zeci de martori au declarat că au simţit o puternică trepidaţie, au văzut lumini foarte puternice pe cer şi apoi o adevărată armata de “oameni în negru”, cel mai probabil ai serviciilor secrete, împânzind zona.

Incidentul a fost botezat “Roswell-ul galez” după celebrul caz înregistrat în New Mexico, SUA, în care autorităţile locale ar fi găsit dovezi ale existente vieţii extraterestre. Cei pasionaţi de extratereştri au afirmat că o navetă a acestora s-ar fi prăbuşit în zona munţilor Berwyn iar corpurile lor ar fi fost transportate de către ofiţeri ai Ministerului britanic al Apărării la baza secretă Porton Down din Wiltshire.

Noi detalii despre acest incident au fost făcute publice în luna mai a acestui an de către Ministerul Apărării de la Londra, împreună cu informaţii despre alte evenimente de acest gen. În momentul de faţă, alte dezvăluiri ale veteranului păstrător de astfel de secrete, Geraint Edwards, despre incidente de la Llandderfel, Denbighshire, au reaprins discuţiile despre activităţi extraterestre. Acesta a declarat, în cadrul unui documentar realizat de Channel Five, că o farfurie zburătoare a plutit deasupra munţilor timp de 10 minute pe 15 februarie 1974, înainte să dispară din raza vizuală cu o viteză incredibilă.

“Întradevăr a fost o farfurie zburătoare. Este păcat pentru că nu a avut un aparat foto fiindcă a stat sus pe cer preţ de 10 minute plutind. Am scris despre acest lucru în jurnalul personal despre acest eveniment care s-a petrecut la 6:45 în noaptea de vineri”, a spus Edwards. Cu trei săptămâni înainte, pe 23 ianurie 1974, locuitorii din Llandrillo şi Llandderfel, sate de lângă Corwen, au fost cuprinşi de teamă după ce au simţit o trepidaţie care a măsurat 3,5 grade pe scara Richter.

După acest incident, au fost raportate lumini colorate pe cer şi a fost intensificată activitatea militară în următoarele săptămâni, fapte ce au alimentat speculaţiile referitoare la prăbuşirea unui OZN. Scepticii au motivat aceste fapte ca fiind cutremure sau ploi de meteoriţi iar “oamenii în negru” au fost catalogaţi drept seismologi veniţi să cerceteze zona. Pompierul Adrian Roberts, locuitor al acestei zone, a fost aruncat de canapea de aceste “mişcări seismice” şi a declarat pentru cei care realizează documentarul menţionat mai sus: “Ce ascund ei acolo? A fost multă mişcare de militari în acea zonă. Aceste locuri au fost izolate de ochii publicului. Au trecut aproape trei luni până ca cineva să fie lăsat să meargă la aceste locuri”.

Declaraţiile lui Adrian Roberts nu sunt singulare şi există tot mai mulţi oameni care locuiesc în această zonă care susţin spusele acestuia. Roswell, New Mexico, este poate cel mai cunoscut orăşel din punct de vedere al activităţii extraterestre, datorită celebrului incident aviatic din 1947, când se presupune că un OZN s-ar fi prăbuşit în zonă. Deşi locul exact al impactului se afla la peste 70 de km de oraş, documentarele şi referirile la incident au în centru micuţul orăşel american.