În urmă cu peste 100 de ani, a existat o femeie care a devenit faimoasă deoarece nimeni n-a putut s-o facă să râdă vreodată


Vodevilul este o comedie ușoară a cărei intrigă, bogată în răsturnări, se bazează în general pe confuzii. O caracteristică a vodevilului este aceea că are întotdeauna un final fericit. El a fost „la modă” în America între anii 1880-1930, timp de jumătate de secol.

Unul din teatrele din New York unde au avut loc mai multe acte de vodevil a fost Paradise Roof Garden. În vara anului 1907, o interpretă sub porecla de „Sober Sue” a început să apară pe scena lui Paradise Roof Garden, fiind adesea denumită „fata care nu a râs niciodată”. Producătorii de teatru au oferit un premiu de 1.000 de dolari oricui o putea face pe Sober Sue măcar să schiţeze un zâmbet.

La început, oamenii din public au venit pe scenă, făcând fețe amuzante sau spunând cele mai bune glume, dar toate au eșuat – fața lui Sober Sue a rămas neclintită. Apoi, comedianţi profesioniști au început să ia provocarea și au realizat cel mai bun material de comedie. Însă Sober Sue nu a schiţat nici măcar un zâmbet.

Diferite teorii au circulat cu privire la fața impasibilă a lui Sober Sue. Unii au crezut că ea a fost parțial orbă sau surdă, dar adevărul a fost în cele din urmă dezvăluit în iarna lui 1907: era imposibil ca Sue să zâmbească sau să râdă, pentru că mușchii ei faciali erau paralizați. Mai târziu s-a dovedit că înșelătoria de la Vauville a fost regizată de Willie Hammerstein, administratorul lui Paradise Roof Garden. Willie Hammerstein a plătit-o pe Sober Sue 20 cu dolari pe săptămână, ceea ce nu a fost rău la vremea respectivă. Pentru proprietarul locației, spectacolele au produs un mare profit, deoarece a reușit să-i ademenească pe comedianții de rang înalt pentru a juca gratuit pe scena lui. Dar după ce adevărul a fost dezvăluit, Willie a fost condamnat, iar comedianții nu l-au iertat niciodată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock