Cu ce mare secret a plecat în mormânt celebrul scriitor francez Racine?


Imagine: prelucrare proprie dupa wikimedia.org

Jean Racine (1639-1699) a fost un binecunoscut dramaturg francez, devenit celebru cu tragedia „Andromaca”. Deşi Racine a fost zugrăvit ca o personalitate tandră, sensibilă şi delicată, prezentând iubirea eternă în diferite texte, totuşi, în realitate, el a fost un om crud şi egoist.

Se pare că Racine se îndrăgostise de celebra actriţă La Duparc, o frumuseţe a vremii, care avea darul de a zdrobi inimi de cavaleri. Unii afirmă că Racine s-ar fi căsătorit cu ea în taină. Şi, după cîtva timp, artista a murit în împrejurări nelimpezite până azi…

O femeie ca La Duparc, curtată de celebrităţile vremii – Corneille, Moliere, Boileau – şi lipsită de virtuţi deosebite, nu putea să rămână credincioasă unui singur bărbat. Şi există zvonul că Racine a preferat s-o otrăvească decât să i-o fure alţii.

Ministrul Justiţiei din Franţa de atunci, i-ar fi scris consilierului de stat însărcinat cu anchetarea cazului: „Ordinul regelui pentru arestarea lui Racine vi-l trimit îndată ce-l cereţi”. Bineînţeles, consilierul n-a cerut niciodată arestarea lui Racine, poet ilustru, autorul unor capodopere, şi, în plus, coleg la Academia Franceză.

Dar totuşi, istoria adevărată nu este cunoscută şi, cu siguranţă, dacă a făcut ceva, Racine a plecat cu secretul în mormânt…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO