Nu doar idioţii mănâncă fazan, ci şi filozofi ca Descartes


Celebrul filozof francez Descartes a început să conceapă lucrări de filosofie şi matematică încă de la vârsta de 14 ani. Descartes este primul matematician care a introdus utilizarea calculului algebric pentru studiul proprietăților geometrice ale figurilor, ceea ce a condus la apariția geometriei analitice.

Multă lume îi asocia pe filosofi cu persoane frugale şi mai curând incapabile să se bucure de plăcerile vieţii. Aşa trebuie să fi crezut şi contele de Lamborn, care s-a întâlnit într-unul dintre cele mai bune localuri din Paris cu Descartes, cel mai faimos filosof din secolul al XVII-lea, care, cu gesturi pline de satisfacţie, se înfrupta dintr-un delicios fazan. Văzându-l, contele s-a adresat lui Descartes cu următoarele cuvinte:

– Nu ştiam că filosofii se desfăta cu lucruri atât de materiale că acesta.

Contrariat de impertinenţa contelui şi de imixtiunea lui, Descartes i-a replicat:

– Ce credeaţi, că Dumnezeu a făcut aceste bunătăţi pentru ca să le mănânce doar idioţii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO