Acest tablou e uimitor, dar are un „mic secret” pe care îl ascunde!


BrookeE ceva cu adevărat remarcabil atunci când te afli într-un muzeu de artă și priveşti la sutele de lucrări masive. Pentru că în lume există tablouri cu adevărat gigantice, care au dimensiuni impresionante, de ordinul metrilor sau chiar a zecilor de metri. De exemplu, se ştie că cel mai mare tablou din lume a fost creat de Duka Siroglavic şi măsoară 10.800 mp.

Dar, opusul acestor lucrări gigantice sunt picturile miniaturale, care sunt atât de mici, încât abia pot fi observate cu ochiul liber. Artistul Brooke Rothshank e unul din cei care se ocupă de aşa ceva. Dacă o pictură lungă de 20 de metri vi se pare imensă, ce ziceţi atunci de o pictură ce măsoară doar 20 de milimetri? Adică 2 centimetri, aşa cum îi place lui Rothshank să deseneze…

Ce e incredibil e faptul că acest artist utilizează foarte rar instrumentele de mărire, pentru a crea minusculele picturi: „Am un instrument de mărire pe care l-am folosit sporadic în trecut, dar acum nu mai face parte din practica mea obişnuită”, a declarat ea. Rothshank a mai spus că o pictură miniatură îi ia între 45 de minute şi 4 ore pentru a o realiza.

Vă ofer mai jos câteva imagini incredibile cu opera lui Brooke.

brooke 5

Brooke 1

Brooke 3

Brooke 2

Brooke 4


Lasă un comentariu