În premieră mondială, chinezii vor trimite un robot spaţial în partea întunecată a Lunii! Vor descoperi acolo baze extraterestre?


partea intunecata a LuniiChina va lansa o misiune pentru a ajunge pe partea întunecată a Lunii în următorii doi ani, anunţă mass-media de stat chineză, ceea ce va fi o premieră pentru omenire.

Partea întunecată a Lunii nu este direct vizibilă de pe Pământ, și, deşi ea a fost fotografiată, primele imagini apărând în 1959, ea nu a fost niciodată explorată. Sonda spaţială chineză Chang’e-4 – numită aşa dupa zeiţa Lunii în mitologia chineză – va fi trimisă în 2018, spune agenția oficială de știri Xinhua.

Sonda Chang’e-4 şi robotul care va face exploatarea acestei zone misterioase vor face o aselenizare lină. Beijing-ul vede programul său spaţial, de miliarde de dolari, ca un semn al creşterii Chinei pe plan mondial, precum și o dovadă a succesului partidului comunist de guvernământ în transformarea naţiunii. Până acum, aceste misiuni selenare au fost apanajul Statelor Unite şi Rusiei.

Pe 2 decembrie 2013, China a lansat cu succes misiunea Chang’e 3 de explorare a Lunii. Racheta chinezească a plasat pe Lună un robot spaţial, denumit “Rabbit Jade”, care a aselenizat pe 14 decembrie 2013.

P.S. Sunt şi eu curios ce-o să descopere robotul chinez pe partea întunecată a Lunii. De ce? Pentru că aici e posibil să trăiască extratereştrii, aşa cum presupuneam într-un articol din 2012, scris pe baza unui mini-documentar, şi intitulat: “Extratereştrii vin din partea întunecată a Lunii”: documentarul cu o nouă teorie şocantă. Spuneam atunci următoarele:

* Există teoria că OZN-urile care ar veni din alte sisteme solare sau galaxii ar face, înainte de a ajunge în atmosfera Pământului, un popas pe Lună. Dar pentru a nu fi observaţi prea des de noi, oamenii, ele s-ar ascunde mai degrabă în “partea întunecată a Lunii”, cea pe care noi nu o vedem niciodată de pe Pământ.

* Luna a fost bine reprezentată cartografic. Şi există misiuni spaţiale ale sateliţilor pentru a cartografia suprafaţa Lunii, prin realizarea de fotografii de înaltă definiţie. La câţiva ani există câte o misiune care are acest scop.

* Faţa apropiată a Lunii nu se schimbă niciodată. Comparativ cu Pământul, Luna nu se roteşte. Aşa că întotdeauna va exista o “parte întunecată a Lunii” ascunsă.

* Astronomii francezi au cartografiat imaginile de înaltă rezoluţie din arhivele NASA, transformându-le într-o viziune tridimensională sferică a Lunii. Ajungând la partea întunecată a Lunii, pe care n-o vedem niciodată, observăm că ea este chiar diferită.  Nu există atât de multe zone care să apară ca “întunecate”.

* Dacă extratereştrii ar veni spre Pământ, Luna ar fi un loc de popas extrem de bun, pentru că “faţa apropiată a Lunii” este întotdeauna aceeaşi, cea care o vedem de pe Pământ. Şi, astfel, ea ar putea fi un loc extrem de propice pentru extratereştri, pentru a aseleniza provizoriu înainte de a intra în atmosfera Pământului.


Lasă un comentariu