Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Arheologii greci anunţă o descoperire epocală: mormântul marelui filozof Aristotel, vechi de 2.400 de ani!


mormantul lui AristotelArheologii greci au anunţat cu mândrie că au găsit mormântul lui Aristotel, cel mai mare filozof al Antichităţii. Luând cuvântul la Congresul Mondial dedicat lui Aristotel, ei au spus că mormântul vechi de 2.400 de ani este cea mai importantă descoperire din zilele noastre.

Mormântul lui Aristotel are o podea de marmură datată în epoca elenistică. Descoperirea mormântului lui Aristotel a fost anunțată de către arheologul Kostas Sismanidis, potrivit căruia excavările din anul 1996 au condus la concluzia că mormântul aparține lui Aristotel.

Marele filozof al Antichităţii s-a născut în Stagira, în 384 î.Hr. și a murit în Chalcis, Evia, în anul 322 î.Hr. Inițial s-a crezut că Aristotel a fost îngropat la Chalcis; cu toate acestea, arheologii sunt acum siguri că mormântul de la Stagira aparține lui Aristotel. Şi asta pentru că două surse literare indică faptul că oamenii din Stagira i-au transferat cenușa filozofului grec la locul său natal.

Cât priveşte moartea sa…vă mai amintiţi? Manuale sau cărţi, scriau despre moartea neaşteptată a marelui filozof al Antichităţii, Aristotel, care, înainte de a se arunca în apele Mării Egee, aflate între flux şi reflux, a strigat: „Prinde-mă, deoarece eu nu te pot prinde”, adică au rămas multe probleme ale vieţii pe care el nu le-a putut descifra. Şi realitatea: Aristotel a murit de o banală, dar netratată boală de stomac!


Lasă un comentariu