Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secrete străvechi pentru un păr fantastic: oamenii de ştiinţă au aflat reţeta de 3.000 de ani a unui tip de ceară de păr folosită de femeile egiptene

 • 24
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares

blankEste posibil ca vechii egipteni să fi descoperit secretul pentru a avea un păr perfect, de lungă durată. Astfel, oamenii de știință ruși au identificat un tip special de ceară de păr folosită de vechii egipteni acum peste 3.000 de ani, pentru a păstra buclele strălucitoare ale femeilor lor nobile.

Într-un studiu recent publicat în „Journal of Analytical Chemistry„, o echipă de la Institutul Kurchatov din Moscova a descris conținutul unei ceare de păr antice egiptene. Ei au analizat probe de la trei mumii ale căror păr au fost păstrate minuţios.

„A fost uimitor să văd că părul lor lung era atât de meticulos aranjat, fără a se încâlci undeva”, a spus dr. Viktor Pozhidaiev, cercetător principal al Departamentului de Biotehnologie și Bioenergie al institutului.

Mai departe, oamenii de știință de la institut au folosit spectrometria de masă pentru a detecta și identifica substanțele organice utilizate în amestecul de îmbălsămare pe părul a două mumii feminine și a unui bărbat. Rezultatele au arătat că amestecul conținea grăsime de vită, ulei de ricin și ceară de albine. Analizele ulterioare au identificat prezența acidului abietic și a acidului dehidroabietic. Acesta din urmă este un acid binecunoscut găsit în rășina de pin. De asemenea, cercetătorii au descoperit că două dintre cele trei mumii aveau ulei de fistic aromat adăugat la balsamurile lor de păr.

Rezultatele confirmă o teorie în rândul oamenilor de știință ruși potrivit căreia egiptenii antici foloseau o altă substanţă pentru a păstra părul, diferit de ceea ce se folosea pentru mumificarea restului corpului. Toate cele trei mumii analizate erau din primul mileniu î.Hr., o perioadă în care mumificarea era un proces rezervat numai elitei care își permitea să plătească pentru asta.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


 • 24
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal