Misterul cosmodromului de la Nazca


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Mâna care a trasat liniile din deşertul Nazca şi pampasul Jumana din Peru, ce se întind pe mai bine de 480 de kilometri pătraţi, rămâne în continuare învăluită în mister. Privite din cer, ele se îmbină pentru a crea diverse figuri: diferite păsări, o maimuţă, un păianjen, o orcă. Scopul lor poate fi şi el cu greu identificat, de vreme ce presupuşii creatori ai lor, membrii civilizaţiei Nazca, ce a înflorit între secolele II şi VI î.Hr., nu au avut cum să le privească în ansamblul, ca urmare a nepriceperii în arta de a zbura.

Enigma imaginilor scrijelite în deşertul peruan este adâncită şi mai mult de către figura botezată „Astronautul“, o creatură ce bate a extraterestru, în opinia unora o dovadă clară că autorii desenelor sunt fiinţe de pe alte planete. Nu toate liniile se contopesc în figuri bine definite, multe sunt simple drepte care străbat deşertul. Asta nu-i împiedică însă pe cei care cred că extratereştrii şi-au încercat mâna în deşertul Nazca să vadă în ele piste de aterizare pentru vizitatorii din spaţiu.

Comunitatea ştiinţifică a dezbărat însă desenele de componenta extraterestră, fără a le nega complexitatea. Figurile geometrice au jucat un rol important în marcarea unor evenimente calendaristice importante, cum sunt solstiţiile şi ciclul anotimpurilor, afirmă la unison cercetătorii. Cea care a descoperit acest lucru a fost astronomul german Maria Reiche, care a studiat desenele de la Nazca timp de patru decenii, între 1948 şi 1998, an în care a decedat. Reiche a fost asistenta arheologului Paul Kosok, expert în America Latină precolumbiană, cel care a atras atenţia întregii lumi asupra sitului de la Nazca după ce, în 1941, a dat accidental peste o pasăre stilizată, care se întindea pe sol pe o lungime de mai bine de 30 de metri.

Pe cât de complexă este semnificaţia desenelor, pe atât de simplă este tehnica folosită pentru a le plăsmui. Creatorii lor n-au făcut decât să îndepărteze pietrele de culoare maronie care acopereau suprafaţa pampasului, lăsând să se vadă pietrele de o culoare mai deschisă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock