Linii Nazca şi în Orientul Mijlociu: misterioase roţi spiţate în deşertul arab, vizibile doar din avioane şi sateliţi

  •  
  •  
  •  
  •  

Cercetătorii au descoperit în Orientul Mijlociu mii de linii similare cu liniile Nazca din Peru, având forma unor roţi spiţate, anunţă International Business Times. Structurile descoperite în deşert sunt vizibile din aer şi nu au mai fost observate niciodată până acum. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unui satelit specializat în tehnologii de creare de hărţi.

Liniile Nazca, situate într-o zonă deşertică din Peru, sunt celebre în lume, având forme geometrice deosebite şi complexe (triunghiuri sau forme trapezoidale alungite) putând fi observate doar de la o distanţă apreciabilă din aer (vezi mai multe detalii în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/liniile-de-la-nazca-semnale-luminoase-adresate-zeilor/).

Revenind la liniile descoperite recent în Orientul Mijlociu, acestea se întind din Siria până în Arabia Saudită şi au o varietate largă de forme, cea mai întâlnită formă fiind cea a unui cerc cu spiţe în interior. Ele au o lungime cuprinsă între 30 şi 80 de metri, iar cercetătorii cred că au o vechime de cel puţin 2.000 de ani.

David Kennedy, profesor de istorie veche şi clasică la Universitatea din Australia de Vest, cel care a analizat aceste structuri ciudate, a declarat la Fox News că „în Iordania am găsit aceste structuri care sunt mult mai numeroase decât liniile Nazca, acoperă o arie mult mai largă şi sunt şi mult mai vechi”. „Roţile” sunt astfel aranjate încât unele din ele sunt aşezate izolat, pe când altele sunt grupate.

Amelia Sparavigna, profesor de fizică la Politehnica din Torino, Italia, crede că aceste structuri erau folosite ca locuri de veneraţie pentru strămoşii noştri sau locuri unde se desfăşurau importante ritualuri, ce ţineau de evenimente astronomice sau de anotimpuri.

P.S. Să nu uităm că în 2009, se descoperiseră nişte „linii Nazca” misterioase şi în Kazahstan (https://www.lovendal.ro/wp52/s-au-gasit-misterioasele-linii-nazca-si-in-kazahstan/).


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner