De ce albinele mor după ce vă înţeapă? Ce viaţă grea au bondarii!


Procesul de înţepare şi de moarte a insectei se numeşte autotomie şi nu se referă la toate speciile de albine, căci sunt unele specii, ca de exemplu viespile, ce nu sunt susceptibile acestui proces.

Ce se întâmplă de fapt? Atunci când vă înţeapă albina, aparatul care conţine acul albinei se vâră în pielea dvs. asemenea unui tirbuşon. Dar albina e prea slabă pentru a-şi putea lua acul înapoi, aşa că îşi va distruge şi abdomenul, astfel murind. Interesant e faptul că albina, atunci când va înţepa un animal sau o insectă cu o piele mult mai subţire decât pielea umană, îşi va putea trage uşor acul şi să zboare în continuare fără să moară.

Dar, regina albinelor nu are „cârlige” în aparatul ei de înţepat, aşa că ea nu autotomează niciodată. Albinele de sex masculin sau bondarii, mor şi ei atunci când copulează cu regina, întrucât organele lor genitale sunt desprinse din trupul lor în timpul actului copulativ (Dur!)

Viaţa nu e prea dulce nici pentru bondarii ce nu vor să copuleze cu regina. Aceştia sunt alungaţi din stup şi vor muri astfel de foame… Ce „naşpa” e să fii bondar…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock