Trupul uman încă mai este un mister! Cercetătorii suedezi au descoperit un nou organ situat la nivelul pielii


Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

Se pare că pielea noastră poate fi sediul unui organ nou, iar totul are legătură cu modul în care procesăm durerea. În mod obișnuit, pielea noastră înregistrează durerea prin terminațiile sensibile ale anumitor celule nervoase care sunt conectate la alte celule cunoscute sub numele de celulele gliale, un tip dintre acestea fiind celulele Schwann.

Într-un nou studiu, cercetătorii din Suedia au descoperit că unele dintre aceste celule Schwann formează o rețea extinsă de tip „plasă”, care joacă un rol direct în modul în care durerea este percepută. Având în vedere că această rețea este răspândită pe toată pielea, ca parte a unui sistem mare, complex conectat, cercetătorii consideră că, de fapt, ar trebui să fie considerat un organ cu totul nou.

„Studiul nostru arată că sensibilitatea la durere nu apare doar în nervul pielii, ci și, de asemenea, în acest organ recent descoperit sensibil la durere”, a declarat autorul principal al studiului, Patrik Ernfors.

Studiul s-a concentrat în principal pe șoareci până acum, astfel încât va fi nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina dacă acest organ nou funcționează la fel şi în pielea umană (sau dacă există chiar și la om).

Dacă se confirmă, descoperirea s-ar putea dovedi utilă în dezvoltarea de noi și eficiente tipuri de medicamente, precum și în tratamente specifice pentru diverse tulburări legate de durere.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock