Muzica ar putea face mai mult decât să ne miște sufletele – ar putea ajuta la combaterea cancerului. Oamenii de știință au descoperit că Simfonia nr. 5 de Beethoven a distrus 20% din celulele canceroase în testele de laborator, lăsând în același timp celulele sănătoase intacte. O altă lucrare muzicală – Atmosphères – de Ligeti, a arătat efecte similare, sugerând că anumite compoziții ar putea avea puteri vindecătoare pe care știința abia începe să le exploreze.
Dr. Marcia Alves Marques Capella și echipa sa din Rio de Janeiro își extind cercetările, testând ritmuri precum samba și funk pentru a găsi coloana sonoră a naturii pentru vindecare. Ar putea muzica să devină parte a viitoarelor tratamente pentru cancer? Încă este la început, dar această lucrare pune la punct un nou capitol fascinant în care sunetul și știința se întâlnesc.
Simfonia a V-a este una dintre cele mai cunoscute simfonii ale celebrului compozitor german Ludwig van Beethoven. Se folosește deseori drept exemplu de muzică clasică. A fost supranumită în trecut și „Simfonia destinului”. A fost compusă de Beethoven într-o fază grea a vieții sale, având premiera pe 22 decembrie 1808, când a fost cântată împreună cu simfonia a VI-a, cu Concertul Nr. 4 pentru pian precum și cu părți din Misa în Do major.