Ceapa roşie şi merele pot lupta împotriva noului coronavirus? Descoperire extraordinară a cercetătorilor italieni


Mie îmi plac foarte mult ştirile pozitive legate de noul coronavirus, căci mass-media mainstream ne-a creat prea mult o psihoză negativă referitor la acest subiect. Iată, de exemplu, ce putem citi pe site-ul cnr.it, aparţinând de Consiliul Naţional de Cercetare al Italiei:

Un studiu internațional care a implicat Institutul de Nanotehnologie al Consiliului Naţional de Cercetare al Italiei a constatat că quercetina acționează ca un inhibitor specific pentru virusul responsabil pentru Covid-19, având un efect destabilizant asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru replicarea virusului. Studiul este publicat în revista „International Journal of Biological Macromolecules”.

Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de componenta activă a proteinei 3CLpro, împiedicând-o să-și îndeplinească corect funcția, afirmă Bruno Rizzuti, cel care coordonează echipa de cercetare.

„Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament”, a declarat Bruno Rizzuti, pentru publicația „Il Messagero”.

Dar, cel mai interesant lucru din acest studiu e următorul lucru: quercitina este prezentă din abundență în legume și fructe ca ceapă roșie, ridichi și mere. Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice.

Sursa: cnr.it

 


Lasă un comentariu